Allmänt

Nattvandrare

Jag har infört ett nytt system i mitt sovande, framför allt i det sovande som sker framför TV:n… Dels har jag blivit piggare, så jag håller mig vaken längre. Så, helt plötsligt, somnar jag för att vakna igen efter bara någon timme – superpigg!

Förhoppningsvis sover mina grannar så de inte ser hur jag diskar och städar på nätterna. I natt har jag – förutom den obligatoriska disken, den blir alltid kvar – tömt kattlådan och diverse andra sopor, för att det är soptömning idag. Det gäller att fylla tunnorna (brännbart + kompost) när de ändå ska tömmas.

Vi sopsorterar i den här kommunen. Det innebär att mitt diskbänksskåp alltid är knökfullt med tomma kattmatburkar, samt att kökssoffan är ockuperad av påsar med kartong och tidningspapper. Det förklarar också varför jag har en liten burk, märkt ”Batterier” i ett av köksskåpen.*

Om sopsorteringen hjälper, vet jag inte. Däremot vet jag att om jag inte sorterar blir min gröna tunna (för brännbart) överfull innan nästa tömning, då soporna bara hämtas var fjärde vecka.

Jag skulle behöva föra in en egen rutin att köra undan soporna innan köket svämmar över. OK, det finns andra sätt att sopsortera (läs: plastbackar från IKEA) men jag har just nu lite dåligt med plats i hallskrubben, som skulle vara det perfekta stället att samla sopor i. Det går bra så här också. Jag behöver bara forsla bort soporna oftare.

[tags]powernap, nattvak, sopsortering[/tags]

*) Självklart sorterar jag en massa annat också, t ex mjuk- resp hårdplast, glödlampor och pantflaskor.