Allmänt

Matprat

Helt plötsligt slog det mig: jag har inte gjort matsedel den här veckan! (Och nu ids jag inte börja.) Det har ändå ätits den-mat-jag-ska-äta till både lunch och middag. (Jag äter fortfarande inte frukost, ska jobba på det. Sen…)

Det funkar bra med kosthållningen för mig nu, även om jag ibland känner att jag skulle kunna döda för en smörgås eller potatis. 😉 Inte nog med det: jag har fått dra åt bältet ett hål!

Eftersom B jobbar kväll så kanske jag slingrar mig undan matlagningen idag. Det finns rester att värma, men jag tänkte spara dem till imorgon, då jag är bortrest hela dagen. Då är det bekvämt att ha något som går snabbt. (Jag kan förstås använda alternativet att sätta B att laga maten, men jag vet inte hur hon jobbar imorgon.)

Det är intressant att läsa innehållsförteckningar. Jag läser – i nuläget – bara hur mycket kolhydrater något innehåller (max 5 g kolisar/100 g vara). Att undvika kolisar har blivit något av en sport för mig.

Varm korv? OK, men inget bröd eller senap/ ketchup. Däremot är dressing eller bearnaisesås tillåtet att hälla över korven. (De sorter jag använder, i alla fall.)

[tags]matsedel, kost, matlagning, innehållsförteckning, kolhydrater[/tags]

2 kommentarer på “Matprat”

  1. Jag är inte speciellt förtjust i korv, men får jag inte senap och ketchup till skulle det få vara helt och hållet. Bernaisesås och korv. Bläh!

    1. Det blir en del udda smakkombinationer men gurksallad (från samma fabrikant) funkar också. Även om jag saknar ketchupen.

Kommentarer är stängda.