Allmänt

Veckans tema – mod

Jag är ingen modig person. Mitt liv präglas inte av några modiga bedrifter som kommer att kommas ihåg när jag själv glömt dem. Däremot kan jag bli imponerad av andras mod, framför allt när enskilda människor står upp emot det som är fel.

Ta t ex Lex Sarah – den paragrafen hade inte funnits inskriven i socialtjänstlagen om inte undersköterskan rutit till. Det finns säkert många andra exempel på modiga människor som tagit bladet från munnen och opponerat sig mot sådant som inte är acceptabelt, även om jag inte kommer på någon annan just nu.

Man kan ibland fråga sig var gränsen mellan mod och galenskap går. Bungyjump och fallskärmshopp – måste man vara modig eller galen för att genomföra det? (Jag röstar för det senare, då jag är fruktansvärt höjdrädd.) Det kan vara mod att möta sina rädslor, men vi har alla en gräns vi inte går över.

[tags]veckans tema, mod, Mymlan[/tags]