Allmänt

Att räcka till

Ibland känns det som att jag inte riktigt räcker till på alla fronter.

Just nu har jag helt plötsligt hamnat i ett brådskande projekt på jobbet, som skyfflats över på mig fast det inte alls är min sak, egentligen. Nå, det är trevlig omväxling mot det vanliga arbetet, men det ska vara klart imorgon efter lunch. *hupp*

A ringde och bjöd in sig på middag, och dessutom måste jag handla. Tänkte fixa middagen först, och hinna på affären efter maten. Då ringde brorsan: jag måste handla åt farsan idag. Snabb omkastning av ordningen: A lagade maten medan jag åkte och handlade. Slängde i mig käket, för att sedan rusa över till farsan, som börjat gå och lägga sig extra tidigt på kvällarna.

Nu har jag kommit hem igen och har faktiskt hunnit dricka kaffe på maten. A och jag hann byta några ord medan vi åt, och när vi möttes i dörren då jag kom och han gick. B har jag hunnit se innan hon for på träningen (hon åt en lätt måltid innan vi började med middagen).

Det blir himla stressigt när jag ska hinna handla åt farsan också, så jag brukar göra undan hans shopping under lunchen. Att allt kolliderade precis idag, när jag egentligen behövt stanna och jobba över en stund, var bara lite dålig karma. Imorgon är allt tillbaka i de gamla vanliga hjulspåren igen.

Nu har jag hunnit med allt som skulle göras, men det känns som att jag kunde göra bättre ifrån mig. Det är den gamla vanliga jag-är-en-dålig-ramsan som ekar i huvudet.

 • Jag är en dålig mamma som inte har tid att umgås med min vuxna son den gången han har tid att komma förbi.
 • Jag är en dålig dotter som inte tar mig tid att sitta och prata med min gamle far någon längre stund.
 • Jag är en dålig dotter som inte hinner hälsa på min mor (som säkert också hade gått och lagt sig).
 • Jag är en dålig mamma som inte umgås mer med min dotter, som råkar bo hemma.

På jobbet räcker jag till, om jag nu inte imorgon drabbas av att jag är en dålig medarbetare som inte får saker färdiga i rätt tid… Nej, det tror jag faktiskt inte. Det går fort att göra den delen som är kvar att göra, den tidskrävande delen har jag gjort idag. Bara lite renskrivning imorgon.

För övrigt är jag fortfarande less kylan. Den släppte värsta greppet någon dag men är tillbaka med full kraft ikväll igen. Det har stadigt blivit kallare och är nu -28 grader. Igen.  Väderprognosen har lovat 30-35 grader kallt imorgon. *suck*

Enda trösten är att det inte snöar. 😉

[tags]räcka till, stress[/tags]

2 kommentarer på “Att räcka till”

 1. Hoppas det känns bättre idag!

  Jag vet hur det är när det dåliga samvetet hoppar in, men man kan inte räcka åt alla och jag tror att de flesta har överseende med det och att det krockar vissa gånger 🙂

  1. Tack! 🙂

   Jag irriterar mig mest över att allt ska krocka på en och samma gång. Andra dagar lunkar livet på utan att något händer. En jämnare fördelning skulle inte vara helt fel.

Kommentarer är stängda.