Allmänt

Matgäst

Hmmm. Det verkar som att jag får en matgäst idag, eller möjligen imorgon. Sonen ringde och talade om att Konsum hade billig fläskfilé den här veckan – och vad skulle jag förresten ha till middag idag…?

Jag har komponerat ihop veckans matsedel, helt utan inspiration (som vanligt). Enda trösten är att alla grytor är handdiskade sedan igår. Måste ju ha någonting att göra medan brorsan såg OS på min TV.* Jag läste lite pocket och kliade en hel del katt också, under den timme han fick ockupera TV:n, så jag klarade mig nog utan men för livet.

Idag ska jag gå och veckohandla. Frågan är om jag ska göra det under lunchen, utan bil, eller om jag gör det efter jobbet så jag hinner hem och hämta bilen först? Varje gång jag tänker att jag bara ska handla ”lite”, slutar det med att jag svär långa ramsor på vägen hem, över att jag var så dum och inte tog bilen. Det känns som att jag får riktiga gorillaarmar, d v s att jag kan klia mig under fötterna utan att böja mig. Jag tror faktiskt att jag sparar till ikväll med att handla.

[tags]matgäst, matsedel, veckohandla[/tags]

*) Jag vet att mitt hem är sportfri zon, och det lyckas alla andra måndagar, eftersom jag inte har någon sportkanal. Tyvärr hittar han SVT 1 och 2 bland mina kanaler och då är han omöjlig att dra från TV:n. Och så stjäl han fjärrkontrollen, den rackaren!

4 kommentarer på “Matgäst”

Kommentarer är stängda.