Allmänt

Världens ände

Med tanke på intresset för världens förmodade undergång år 2012, som det t o m gjorts film om, kan jag inte låta bli att klämma in mina egna funderingar angående detta.

Att Jorden – som vi känner den nu – kommer att gå under p g a människans rovdrift på allt som kan missbrukas (främst i form av naturresurser) är jag helt övertygad om. (Det farligaste rovdjuret på vår planet är faktiskt människan.) Om inte en komet eller annan utomstående katastrof tar kål på oss innan dess, förstås.

Däremot tror jag inte att det kommer att inträffa 2012, inte ens under min egen livstid. Om hundra eller tusen eller hundratusen år – det spelar ingen roll, men visst kommer det att ske.

Innan de miljömupparvänner som läser detta börjar skria om sopsortering och biobränslen, så vill jag bara påminna om att jag visst sopsorterar. Däremot kör jag inte miljöbil. Jag köper även nya kläder (ej secondhand), äter kött utan att bry mig om ursprung och har inte bytt ut alla mina glödlampor (än – men jag kommer att bli så illa tvungen, allt eftersom de går sönder).

För övrigt så tror jag inte att eventuella kometer (för att fortsätta på det temat) bryr sig om ifall jag sorterat mina sopor eller inte. Det gör inte de miljoner nyrika asiater (i t ex Indien och Kina) som äntligen har råd att köpa familjen en egen bil heller. Och jag tror faktiskt inte de satsar på miljöbilar…

Vi (mänskligheten) är för sent ute. Förstöringen av Jorden har gått för långt och kan inte backas eller repareras.

[tags]2012, jordens undergång[/tags]