Allmänt

Sommartid

Under över alla under! Jag kom ihåg att ställa om klockorna inatt – och åt rätt håll!

Även om det heter SOMMARtid så är det inte det minsta somrigt här idag, jag lovar. Inte ens en antydan till vår visar sig. Däremot har det snöat hela natten (det snöar fortfarande), och för en stund sedan körde plogbilen förbi och lade igen min infart. Tur jag inte ska iväg med bilen. B jobbar extra, men först framåt eftermiddagen, så bästisgrannen hinner nog ta bort plogvallen till dess. 😉

Dagens planer är att duscha, putsa glasögonen, tömma (och fylla) diskmaskinen, se TV, gå till gamlingarna (det är festligheter för boende och anhöriga idag, d v s sångstund, fika, m m), se mer TV, laga lasagne (jag hittade tre förpackningar lasagneplattor i skafferiet igår), se ännu mer TV – ja, ni förstår. Eventuellt måste jag gå och handla också, jag har inte kollat kylen ordentligt.

Jag gjorde linssoppa igår, men modifierade den en aning. Alla ingredienser fanns inte hemma, men jag bytte ut dem mot annat, med smakligt resultat. A ”råkade” komma precis när grytan stod på spisen, så han och jag åt med god aptit när maten var klar. B hade redan varit ute med kompisarna och ätit, så hon åt inte soppan förrän långt senare.

De senaste två veckorna har min kropp redan ställt om sig till sommartid. Jag har vaknat extremt tidigt (för att vara jag) och gått till jobbet i god tid. Har nu samlat ihop all plustid jag behövde för att komma över noll på flexen. Den plustiden kommer nog att försvinna nu, när klockan ”hunnit ikapp” mig.

[tags]sommartid[/tags]

2 kommentarer på “Sommartid”

  1. Vid skafferirensningen hittade jag ett oöppnat paket röda linser, så jag har nog dubbelköpt förra gången jag skulle göra soppan. Jag bytte ut rotfrukterna – hade inga morötter, så jag tog potatis istället. Det funkade rätt bra. Och jag halverade mängden curry.

Kommentarer är stängda.