Allmänt

Allmänbildning

Under helgen slötittade vi på TV, B och jag. Vi började – som en följd av något vi såg eller hörde – diskutera Förintelsen, Hitler, andra (och första) världskriget, franska revolutionen, m m. 😯

Först försökte jag vara kunnig och pedagogisk alldeles av mig själv, men var till slut tvungen att ta Wikipedia och andra källor till hjälp. (Det var många frågor om ”varför” och jag ville inte bara svara ”därför”.) Det visade sig att jag hade en förbluffande hög allmänbildning i dessa ämnen, trots att jag är helt ointresserad. Något har fastnat under skolåren, tydligen.

Läslustan börjar återvända, inte bara till ljudböcker, utan längtan efter att få stoppa en bok under näsan. Nu har jag några böcker på bevakning hos Bokus och kommer nog att beställa mig ett paket när de släpps. Om inte annat kan jag spara dem till sommaren, för ljuva stunder på ljugarbänken.

Trots att jag blev färdig med den senaste ljudboken, har jag ännu inte börjat med någon ny. Jag har ett par tre stycken att välja mellan, men känner egentligen inte för någon av dem. Fick låna en till bok idag, som är en vanlig CD-bok, som jag ska försöka komma på hur jag ska omvandla till MP3-filer, för att kunna använda spelaren.

På tal om böcker, nu har jag kommit på hur jag ska bli av med dem (min planerade rensning, ni vet)! Jag lovade Å att göra ett ”hemligt bokpaket” åt henne, för hon var också lässugen men visste inte riktigt vad hon ville ha. Perfekt! Både hon och jag blir nöjda! (Förhoppningsvis – men E blev i alla fall väldigt nöjd med paketet jag tidigare plockat ihop åt henne.)

UPDATE
Bokpaketet mottogs med stor glädje! Tyvärr hade hon läst en av böckerna, men den gav jag istället åt A. Nu väntar jag med spänning på att få höra vad de tyckte om min boksmak. (Det kan dröja rätt länge, båda läser ungefär två sidor per kväll, innan de somnar.) Jag kanske måste göra fler paket? 😀

[tags]allmänbildning, Wikipedia, böcker, bokpaket[/tags]