Allmänt, Foto

Leriga vägar

A och jag lånade bilen av T igår, för att åka hem till Byn. (B jobbade och hade min bil.) Det var inte roligt, efter de leriga och spåriga vägarna. Bilen var verkligen inte vacker när vi kom fram, och ännu mer lera fastnade på den när vi åkte hem.


Jag hoppas A tvättade den innan han lämnade igen den. Annars får han nog aldrig låna den igen…

När vi kommit hem igen, både jag och A, samt när B slutat jobba för dagen, kunde förstås inte madamen hålla sig längre. Det är väl klart att en bil utan leriga tassavtryck inte ser helt rätt ut på min gård! Hon hjälpte mig att åtgärda saken. (Att hon dessutom hamnade mycket högre upp än froppisen gjorde sitt också, förstås. Vad gör man inte för att retas?)


”Här sitter jag och jag har det så bra…”

Där ser ni också hur långt våren är kommen hemma hos mig. Av en händelse tog jag en bild av gården idag igen, och den uppmärksamme ser att ännu mer av gruset under bilen tinat fram under det senaste dygnet. Nu går det fort!


Än är det ett tag innan jag får börja plantera något.

Gatorna är torra och rena från is och snö, men det är inte läge riktigt än att byta till sommardäck. Det kan komma mer snö, och det kan komma regn som fryser på. Jag tror jag ska vara lat den här gången och lämna in bilen på en verkstad för däckbyte, även om jag kanske borde byta däcken själv.

Det är ju första gången jag ska byta på den här bilen! När jag köpte den i höstas var vinterdäcken redan på. Det kan vara bra att göra det själv (åtminstone en gång) så jag vet var grejerna finns och hur domkraften ska fästas, etc, ifall jag skulle behöva göra det ensam efter en öde landsväg någon gång.

[tags]leriga vägar, kattfnatt, vårkänslor, byta däck[/tags]

2 kommentarer på “Leriga vägar”

Kommentarer är stängda.