Allmänt

Tandlekare

Tandläkaren leker med döden. Det visade sig nämligen att den förbaskade tanden inte var död, trots allt – när han borrade i den…

Tyvärr hade han hunnit borra bort typ halva tanden innan han kom åt nerven, så nu har jag en sned tand med provisorisk lagning och en ny tid om sex veckor. Hoppas bara att tanden håller medan jag är i G!

Jag ska kunna äta lunch, men tvekar lite. Ja, alltså, jag kommer att äta – frågan är bara vad? Något lättuggat, då jag känner mig lite osäker på om lagningen verkligen sitter kvar om jag tuggar för hårt eller segt.

Just därför känner jag en snudd på oövervinnerlig längtan efter Brio, sega små fruktkolor, riktiga plomburdragare… De är inget lunchalternativ, men ändå.

[tags]tandläkare, lunch, Brio[/tags]

5 kommentarer på “Tandlekare”

 1. Huva – jag tycker det är väldigt otäckt att gå till tandläkaren. Tur att jag inte haft så mycket hål så att besöken mest blir kontroller. Men varje lagning har varit en pina.

 2. Lagningen kommer säkert att försvinna, vilket inte gör något. När kanalerna är helt rensade ska tanden få vila och då lägger man i ny fyllning som också den brukar försvinna. Vilket man också kan strunta i då där brukar finnas ett lager nere i tanden som skyddar kanalerna.

  G har en tandvårdsakut som är öppen sju dagar i veckan (utom nattetid). Dyrt, men fullt möjligt att besöka om man ringer först. Jag har varit där en gång.

 3. Asta: Efter att ha haft tandvärk hela påsken var det nästan roligt att gå till tandläkaren. Men bara nästan.

  Jontas: Det ska bli intressant att se hur detta slutar. Hur många tandläkarbesök det blir innan jag är klar.

 4. Passera maten för säkerhets skull 😉

  Ja den där brownieglassen verkar ligga många runt hjärtat så jag får väl testa den då fast jag har inte ätit upp min glass än *s*

  1. Inte ätit upp???

   Jag som tycker burkarna är alldeles för små, de räcker inte till mer än en gång… Oj.

Kommentarer är stängda.