Allmänt, Foto

Sista dagen

En sammanfattning av min sista resdag har jag ju lovat er!

Eftersom hotellets matsal/ frukostrum var under renovering/ ombyggnad, fick vi hotellgäster äta frukost på restaurangen alldeles bredvid. (Hotellet och restaurangen har numera samma ägare.)

Jag tog Älvsnabben – en lång historia, bara det – till andra sidan älven, till en utställning jag ville se: en sådan där en-gång-livet-och-jag-ångrar-om-jag-missar-den-utställning. 😉

En utställning med verk av de gamla mästarna – jag har sett en äkta da Vinci med mina egna ögon!

Åh, det finns så mycket att berätta om den utställningen, men jag kan ge er ett gott råd: har ni möjlighet, och känner det allra minsta intresse – gå och se den! Ta bekväma skor, ät ordentligt innan, försök ta med vätska, och se till att ha gott om tid på er. Jag slarvade lite i slutet, för jag höll på att kollapsa, och då tog det ändå 2½ timme!

Det finns guidade visningar, men man guidar sig själv med hjälp av multimedia. Man får ett par hörlurar och något som påminner om en MP3-spelare (med en enda knapp), som man ställer in språk på innan man går in. Sedan trycker man på knappen vid varje utställningsobjekt, så berättar en röst om vad man ser, historien bakom, etc. Det gör att – när man väl kommit på knepet – alla inte behöver trängas vid samma tavla hela tiden, utan man tar dem i sin egen takt, i sin egen ordning.

Göteborgshjulet (som jag berättat om tidigare) gick jag förbi under dagen. Passade på att försöka fota det, men jag kom inte tillräckligt långt ifrån för att få med hela. Det kanske jag vågar åka i nästa gång jag är i stan? Vi får se. *höjdrädd*

Allting har en ände, och min resa likaså. Tyvärr blåste inga askmoln in över landet under de (alltför) få dagar jag var på resande fot, så flyget hemåt gick i tid.

[tags]Göteborg, frukost, Älvsnabben, and there was light, Göteborgshjulet[/tags]