Allmänt

Valborgsmässoafton

Det finns trevligare ställen att tillbringa valborgsmässoafton på…

Morsan hade fallit och fått en spricka i ett revben. De ringde från äldreboendet och jag fick åka med henne till akuten (12 mil bort). Problemet är att hon numera är så dement att hon knappt talar, och när hon väl talar är det inte säkert att orden hör till saken. Jag fick ”tolka” henne åt doktorn (som för övrigt var både ung & snygg 😉 ).*

Det finns stunder då jag verkligen hoppas att jag – om jag blir dement – får ett snabbt slut. Jag vill inte utsätta juniorerna för sådant här. Det är inte ett värdigt liv.

Ingen skugga på personalen, varken på äldreboendet eller akuten. Alla var så trevliga och hjälpsamma, gjorde sitt bästa och förklarade saker för både mamma och mig. De ordnade allt som behövde ordnas. Jag behövde bara flyta med strömmen och låta dem sköta allt.

[tags]valborg, akuten, demens[/tags]

*) Jag var inte den enda som tyckte det… Jag hörde tydligt hur en annan patient försökte stöta på honom.

2 kommentarer på “Valborgsmässoafton”

  1. så ingen ska bli förvånad om du ”råkar” ramla hemma o prompt ska iväg till grannkommunens akutmottagning? 😉

  2. Ännu en liten bit längre – det var akuten i S.

    Jag kommer självklart att propsa på att få åka ambulans dit när jag brutit benet, för vad ska jag till K och göra? 😉 (Alternativt kan jag putta lämplig släkting nedför en trappa och erbjuda mig att följa med…)

Kommentarer är stängda.