Allmänt

Klämdag

Jag klämde in en semesterdag på den här klämdagen, p g a olika yttre omständigheter som gjorde att jag kanske MÅSTE vara ledig, men nu verkar saker falla på plats igen – och jag har nästan (men bara nästan) tänkt gå till jobbet i alla fall. Nu har jag kuvat arbetsnarkomanen inom mig och bestämt att jag fortsätter min ledighet, trots allt.

* * * * *

Besöket hos tandläkaren fyllde sitt syfte – ingen tandvärk längre – men jag fick plötsligt två tänder bredvid varandra som behöver rotfyllas. Prisa Herren för tandvårdsförsäkringen jag hann teckna vid ett tidigare besök! *ser obefintliga pengar flyga iväg* Med hjälp av den kostar inte rotfyllningarna något.

Bettet har också blivit bra, även om det var svårt i början att tugga på ”den onda sidan”. När tandköttet svullnade upp, tryckte det tänderna lite på snedden så bettet inte riktigt passade ihop. Även sedan tandläkaren tömt ur varet och fixat tanden, var tänderna inte helt på plats. Nu har svullnaden försvunnit, tänderna har rätat upp sig och jag tuggar som vanligt igen.

* * * * *

A kommer om ett par timmar och lånar min bil. Han ska dels ta den till jobbet idag, och efter jobbet ska han åka till L för att hjälpa B med flytten.* Där kanske han blir kvar till imorgon – han har inte bestämt sig än – men jag klarar mig utan bilen, då jag nu gjort det som länge legat som ett mörkt moln över min ”att-göra-lista”: jag har kört bort allt som skulle sopsorteras! Packade bilen full med sorterade sopor och åkte till återvinningsstationen vid ICA med dem.

Det blev så ljust och fräscht i köket så jag tror knappt det är samma kök! Skillnaden mellan att ha senaste månadens post/ tomma förpackningar/ whatever på köksbordet, jämfört med att ha bordet helt tomt, är enorm. (Speciellt nu på morgonen, eftesom morgonsolen faller in genom det fönster som reflekteras på den tomma bordsytan.) Det är nästan så jag får lust att putsa fönster och byta gardiner idag – men bara nästan.

* * * * *

Som av en händelse råkar jag ha betalt lite för mycket till Ellos vid senaste faktureringen, så jag har pengar tillgodo hos dem. Deras rea (på sommarkläderna) har precis dragit igång. Tänk om jag skulle…? *smäller mig själv på fingrarna* Om jag ska beställa något nu, så är det i så fall nya gardiner (finns också på rea) till kök och vardagsrum.

Allra billigast slipper jag undan genom att gå igenom kartongen med de gamla gardinerna och se om jag hittar dem jag tänkt sy om. Jag har ett par gardinkappor som suttit uppe med kirshband (stavas det så?) och krokar förut, men de gardinstängerna är utbytta. Kapporna behöver sys om: de ska ha kanal att trä stången igenom, plus en liten ”kant” ovanför stången. Det rör sig om helt raka sömmar – en på varje kappa – samt lite uppsprättande av kirshbanden i sidorna. Jag kan klara det själv. Om jag hittar gardinerna.

* * * * *

Då och då drabbas jag av Total Ickekondis. Det kan hända t ex när jag går till jobbet på morgonen: när jag kommer fram dryper jag av svett, även om jag går samma sträcka vid samma tid alla andra dagar utan att knappt märka det. Kan det vara klimakteriet som är på väg? De flesta talar om sina nattsvettningar som tvingar dem att byta lakan mitt i natten, men drabbas ingen på dagen? *förvirrad*

Jag är ju en ”varm” person sedan tidigare, en av de där som går i kortärmat hela vintern och retar gallfeber på de som sitter med både långärmat och koftor och trycker sig mot elementen. Om det är den rikliga förekomsten av underhudsfett som gör mig väl isolerad, eller om det är något annat, men jag är helt enkelt inte frusen av mig.

[tags]klämdag, semester, tandvårdsförsäkring, rotfyllning, sopsortering, gardiner, varmblodig[/tags]

*) För de läsare som tycker att hon borde ha flyttat färdigt vid det här laget, kan jag meddela att hon ska få hjälp att borra upp hyllor på väggarna, inköp och frakt av TV, m m. Dessutom var A sugen på en sväng till L, när nu hans syster råkar bo centralt och dessutom har parkeringsplats på innergården (ingår i hyran)…