Allmänt

Bilköp

Nu är A stolt ägare till ännu en gammal Volvo! Den här gången är den vit, kombimodell och gick faktiskt att köra hela vägen hem utan bogserlina. Ändå står den på min gård med öppen huv och ett gäng grabbar böjda över motorn, men det är nog mest för sakens skull. Det finns ju alltid något som kan behöva justeras. 😉

Igår var A och jag, tillsammans med min morbror B (!), till Ö för att kolla på en bil. Tyvärr blev det ingen affär, men vi fick en trevlig utflykt i alla fall. Speciellt B, då det var hans fästmö (!!) M som hade bilen i sitt garage. (De är så gulliga: båda är i 80-årsåldern, men pigga i sinnet och ”särbo”.) M blev så glad, då vi tog med B som ”extra bonus”, då det från början var tänkt att det bara skulle vara A och jag som skulle komma.

Då det är måndag har jag – som jag brukar – varit och handlat efter jobbet. Dagens middag blev fiskgryta. Jag lyckades väldigt bra med den, måste jag säga! Den blev god, speciellt med saffranscremefraiche till. Jag gjorde en dubbel sats, så jag har för flera dagar, alternativt med hjälp av middag kan muta  A att klippa gräset åt mig imorgon…

Receptet, för den som kan vilja ha det (det är alltså dubbel sats):

2 pkt djfr vit fiskfilé á 400 g/st (jag valde hoki den här gången)
2 små gula lökar
1 purjolök
3 stora potatisar
6 morötter
2 stånd selleri
1 l vatten
2 buljongtärningar
Salt, peppar och dill (jag hade torkad)

2 burkar Creme Fraiche
2 påsar saffran

Skala, strimla och hacka grönsaker och lökar.
Fräs löken först i smör/margarin/olja.
Tillsätt övriga grönsaker/rotfrukter.
Häll på vatten, smula i buljongtärningar, och krydda.
Koka upp och koka en kvart under lock.
Tärna fisken under tiden.
När kvarten gått, rör ner fisken i grytan och låt koka upp igen.
Koka 10 min-en kvart (kortare tid om fisken är tinad).
Rör under tiden ihop Creme Fraiche och saffran i en skål.

Servera grytan med en klick saffrans-CF ovanpå.

[tags]bilköp, utflykt, fiskgryta, recept[/tags]