Allmänt, Foto

Lunchkoma

Jag har hamnat i lunchkoma, efter den delikata långlunch – på två (!) ställen – jag haft idag. *mätt*

Vi var ett litet gäng utvalda som avtackade två personer som slutar hos oss under sommaren. Det gällde att hinna ha avtackningen innan alla (i det utvalda gänget) hann gå på semester.

Jag har också hunnit montera ihop min nya skrivbordsstol, som kommit tidigare under veckan. Det var rätt enkelt – jag klarar ju att få ihop IKEA-möbler och i den här behövde jag inte ens skruva något. Stolen är snyggt knallröd (vad annat?) och har massor av inställningsmöjligheter och finesser.

Hemma har jag börjat försöka köra med 1-minuts-principen: tar det mindre än 1 minut att göra det, så ska det göras med en gång. Det fungerar väl lite si och så, men jag har mina ljusa stunder emellanåt och tycker mig börja ana en viss ordning i grunden.

Den principen borde jag införa på jobbet också, men det är inte lika enkelt. Här ringer telefonen så fort jag försöker lämna rummet, i alla fall nu under de andras semester. Visst är vi två, men jag glömmer jämt att spärra min telefon när den bestämda telefontiden är över – och då hamnar alla samtal hos mig. (Sorteras under avdelningen ”jag-får-skylla-mig-själv”.)

Pratade med B idag. Hon vet inte om hon kommer hem till midsommar, då ingen av hennes kompisar vet vad de ska göra eller var de ska göra det. 😉 Jag försöker hålla lite koll på hur mycket mat som behövs handlas, men allt som inte går åt under helgen – ifall hon inte kommer – går ju att äta efter helgen. Jag blir säkert hungrig då också.

[tags]avtackning, långlunch, skrivbordsstol, en minut, midsommar[/tags]