Allmänt, YouTube

Mitt i sommaren

Tja, midsommarhelgen har varit och – till största delen – farit. Själva midsommaraftonen var solig och varm, midsommardagen var gråare med blandade skurar och lite åska på avstånd, och idag – söndag – lurade vädret mig. När jag steg upp (i gryningen vid 10…) stekte solen och det fläktade skönt.

Snabbt satte jag i alla myggfönster jag brukar sätta i, och vips försvann solen i takt med att blåsten ökade. Nu har jag 17 grader inne, 15 grader ute och iskalla golv att gå barfota på. (Då och då ”går jag på toa” för att värma upp fötterna så jag känner tårna igen. Enda rummet med värmeslingor i golvet.) Men det är åtminstone inte ovädrat här inne!

Angående att vädra, så blommar syrenerna för fullt just nu. Både hos mig och hos grannarna sprider de sin somriga doft genom öppna fönster om kvällarna. Idag har jag också fått känna doften av nyklippt gräs (inte mitt) men ingen grill. Det blåser nog för mycket för att någon ska våga tända på grillen.

Jag gjorde potatissallad av en kylskåpsrensing och åkte med den, och en rejäl bit grillkött, till min kära bror L med fru igår. Visserligen var jag väntad, redan på midsommaraftonen, men av olika orsaker sköts besöket upp till midsommardagen istället. Där hade vi verkligen tur med vädret; precis när jag skulle åka hem (efter att ha ätit enligt boaormsprincipen) började det regna.

B har varit hemma (alltså i hemtrakterna) hela helgen, och har inte åkt än. Jag vet inte riktigt när och hur hon åker tillbaka till L, men i värsta fall får jag väl skjutsa henne. Då kan jag passa på att ta med några säckar med hennes saker också… *he he*

För att tala om något helt annat, måste jag berätta att en stor uppgift står framför mig: jag måste köpa en ny vattenkokare. Där sätter beslutsångesten igång – färg, storlek, fabrikat, sladdlös eller med sladd? Öppet eller dolt element? Locket, hur mycket går locket att öppna (lättdiskad eller inte)? *gaahh*

Dessutom har jag hittat receptet på hur man ska gilla att klippa gräset:

[tags]midsommarhelgen, kall sommar, vattenkokare, klippa gräs, får får får?, Ballantine’s[/tags]