Allmänt

Helt enligt beräkningarna

Precis som jag anat, åkte jag på att skjutsa ner dottern till L igår, men då fick hon vackert ta med sig en del grejer också. Inte allt, men jag rensar och paketerar allt eftersom.

Nu ”räddade” hon en stor blomma, som hon – av någon mystisk anledning – burit upp och ställt i sitt rum. Jag har inga andra blommor på vinden och glömmer därför att vattna den. Alla blad var inte bruna och torra, så hon ska försöka återuppliva den.

Det blev bara en snabb sväng fram och tillbaka. Klockan var några minuter över midnatt när jag kom hem, så då passade jag på att duscha och tvätta håret direkt, medan jag varvade ner. Det sparade jag en halvtimmes sovmorgon med! På morgnarna är varje minut värdefull!

Jag har sovit gott hela natten, men det kändes lite friskt när jag steg upp. Hade förstås inte tagit ur myggfönstren, och med de nordliga vindar som blåst under natten, var det 10 grader ute och – nytt rekord – bara 14 grader inne. Värmen från midsommaraftonen försvann lika fort som den kom, för den natten var varm.

Jag önskar mig en kamera. Visst duger mobilkameran till att ta snapshots med, då jag inte har stora krav på annat än att man ska kunna se vad bilden föreställer. Men för att ta ”riktiga” bilder vill jag ha en bättre kamera, gärna en kompaktmodell som är behändig att ta med i fickan.

Klart jag önskar mig en systemkamera, men jag har insett att det inte är utrustningen, utan fotografen, som gör bilden. Mina bilder blir inte bättre med en dyr kamera, och för bilder till familjealbumet duger en kompaktkamera alldeles utmärkt.

[tags]krukväxt, kalla nätter, kamera[/tags]

2 kommentarer på “Helt enligt beräkningarna”

  1. Nu är du förmodligen mycket duktigare än vad jag är, men jag utgår ändå från mig själv. Jag har en systemkamera och vem vet, jag kanske köper en ny en gång i tiden. Men jag använder nästan inte en enda finess i kameran! jag har inte orkat lära mig dem helt enkelt. Och när jag ska ut ordentligt tar jag kompaktkameran för systemkameran är så stor att bära på.

    1. Precis! Jag vill ha en kamera som är lätt att ta med ifall något behöver fotas under turen. En systemkamera är för stor att släpa med ”utifall att”.

      Och så är det ju det där med att lära sig använda alla inställningarna, ja… 😉

Kommentarer är stängda.