Allmänt

Matprat

En av mina kunder kom förbi idag, och vi började prata mat. Vi bytte några recept med varandra, men det blir ändå kyckling för mig idag (och de närmaste dagarna).

Däremot har jag en varning att utfärda; gör aldrig rabarbersmulpaj med havregryn! Jag provade, enligt principen ”det funkar ju bra med äpplen”. Som sagt, det funkar inte med rabarber. *brrrr* (Värt att notera: du kanske gillar det, men inte jag.)

Tidigare hade vi en diskussion i fikarummet, om vad som var värst: att laga mat eller att baka. Jag anser att bakning är mycket värre än matlagning, men de flesta bakade hellre än lagade mat. Det värsta med maten är att komma på vad man ska äta. När det väl är gjort, och allt är inhandlat, så är det inga problem att laga maten, tycker jag.

Vad alla tyckte var värst med bakning/matlagning, var – föga förvånande – disken efteråt. Speciellt om någon annan (läs: ungarna eller maken) lämnat köket i en enda röra, med bunkor, grytor och slickepottar överallt.

Kvällens planer är att plantera blommor på graven. Jag köpte ett gäng blomstackare i torsdags, och måste nu försöka hinna få dem i jorden innan de dör torkdöden i sin påse bredvid trappen. Jag har inte vattnat dem, inte ens sett efter om de minsta rackarna fortfarande lever (de hamnade i skymundan under större plantor).

[tags]mat, recept, rababerpaj, bakning, matlagning, disk, plantering[/tags]