Allmänt

Ovana

Det är ful ovana jag lagt mig till med på sistone. OK, den återkommer med ojämna mellanrum, men jag var så glad att jag ”tränat” bort den.

Det är förstås tuppluren framför TV:n jag talar om. Och det är ingen liten tupplur, som ger en lätt uppfräschning inför kvällen, utan det rör sig om flera timmars djup sömn.*

Det förstör kvällarna totalt. Jag sover som bäst när andra är vakna, och vaknar till liv lagom när folk går och lägger sig. Då gäller det att roa sig själv under de pigga timmar jag får mitt i natten, innan jag – oftast – somnar om igen. Så har jag t ex för en stund sedan varit och planterat på graven. Att smyga iväg med bilen efter gatan stör ingen och de på kyrkogården gravplatsen klagar inte.**

Mitt kök ser ut som ett bombnedslag, efter att jag paketerat middagens rester för att ha lättlagade middagar resten av veckan. Jag borde ha stryk, det ser nästan ut som att jag släppt loss juniorerna att baka – bunkor, formar, inbrända kanter, odiskade tallrikar, allt travat kors och tvärs i bästa katastrofscenario. Peta på den understa grejen och hela stapeln rasar, ungefär.

Nu ska jag gå förbi och titta på disken ännu en gång, och sedan ska jag gå upp i sängen och läsa en bok. Ja, vadå? Diska? Äh. Jag ska ju ha något att göra imorgon också.

[tags]ovana, tupplur, plantering, middagsrester, disk[/tags]

*) Säkert under fruktansvärda snarkningar också, men dem har jag aldrig hört… 😉

**) Myggorna som bor där var extra glada. För att inte tala om den stora spindeln jag hittade längst ner i påsen när alla plantor var urplockade. OCH DÄR HADE JAG STOPPAT NER HANDEN FLERA GÅNGER!!! 😯