Allmänt, Katter

Uppe före tuppen

Nu har jag visserligen ingen tupp, men hade jag haft en hade jag gått och väckt honom i morse. Redan vid halv 4 var det färdigsovet för mig. En fördel är att man hinner så mycket mer när man stiger upp tidigt, men av någon anledning brukar jag ändå bli sen till jobbet även de dagar jag stigit upp tidigt. Jag ”ska bara” det ena före och det andra efter, och hux flux är klockan mycket.

Hämtade en andra kopp kaffe i köket och råkade se grannens stuprännor på garaget. Vad var det som rördes längst nere? Vatten? Åh, det regnade! Störtregnade. Nedre änden på mina egna stuprännor på garaget syns inte, eftersom *harkel* gräset är för högt.

Jag gillar regn, men just idag ser jag det med blandade känslor. Madamen är borta sedan ett par dagar. 🙁 Det är ingen större katastrof, för hon brukar gå på sina ”walkabouts” då och då under sommaren och komma hem efter några dagar, frisk och oskadd. Jag hoppas hon är någonstans där hon hålls varm och torr när vädret blev så här.*

UPDATE
Gissa vem som stod bakom dörren när jag skulle gå ut och röka? Madamen är hemma igen, blöt, rufsig, trött och hungrig, men efter någon dags vila blir hon som ny. Nu är det mat och sängläge som gäller för henne!

[tags]tupp, regn, walkabout, katt[/tags]

*) De som hämtade sofforna igår hade sett henne sitta på bron när de kom, men då de var okända sprang hon iväg istället för att komma in, så hon håller sig i grannskapet.