Allmänt

Gett efter

Ha! Nu har även Å börjat ge efter för värmen! Det är inte bara jag som har klagat idag! *triumf* Vi har ju ändå inte lika varmt som de södra delarna av landet. A och A har kommit till bästisgrannarna, som de brukar på somrarna, och berättade att de hade 34 grader i skuggan hemma i N igår – för tionde dagen i sträck. Då orkar man inte göra någonting alls.

Jag försöker få ihop en lista över saker som kan vara bra att känna till för de som kommer tillbaka från semestern nästa vecka. Vad som är gjort, vad som inte är gjort och vad de inte alls behöver röra innan jag är tillbaka. Egentligen skulle jag börjat med den listan för flera veckor sedan, men nu blev det inte så. Lite svårt, bara, att komma ihåg allt jag i förbigående tänkt att de kan behöva veta. Nå, saker och ting går ju att rätta till i efterhand om något skulle bli fel.

Var förbi till gamlingarna och kollade hur de hade det. De – och en stor del av avdelningen de bor på – satt ute på balkongen på baksidan av byggnaden. Det svalkade skönt i skuggan. Båda två var på gott humör; farsan var inte sur och grinig, och morsan var pigg och glad. Sådana gånger är det kul att hälsa på dem!

Jag tog mig en mastodonttupplur efter middagen och väcktes av A, som kom förbi för att hämta något. Nu har jag piggnat till ordentligt och tänker städa inomhus, vilket var planerna för kvällen redan innan tuppluren. Det kan jag göra utan att grannarna störs, och nu är det betydligt svalare. Planerna för imorgon kväll är att klippa gräset och ställa fram utemöblerna. Åtminstone gräsklippningen bör göras lite tidigare under kvällen, inte efter 23…

Nattens delikata problem att lösa är hur bilarna ska placeras på gården för att inte vara i vägen för loppisen. A erbjöd sig att flytta sin bil tillbaka hem* men jag sade att det inte är nödvändigt. Den står inte alls i vägen. Problemet är var jag ska ställa Mazdan, för att inte parkera mitt bland utemöblerna. Utemöblerna står nu på altanen, men ska flyttas till vår fikahörna under björkarna (granne med ljugarbänken) då vi – förutom loppisen – även ska sälja fika.

[tags]värme, bra-att-veta-lista, gamlingar, städa, uteplats[/tags]

*) Han brukar parkera bilen hos mig under marknaden, ifall det blir livat i området där han bor. Chansen är större att bilen får vara ifred om den står hos mig. Inte för att jag är särskilt avskräckande (jo, om man väcker mig för tidigt på morgonen) utan helt enkelt p g a skillnaden mellan hyreshus- och villaområden.