Allmänt

Plikttrogen

Jag kom ihåg att skicka iväg morsans och farsans räkningar den här månaden också! Nu är det gjort!

Det är lite pilligt att göra i ordning deras räkningar, de använder betalorder. Ni vet, sådana där man skriver upp räkningar med belopp och kontonummer och sedan stoppar i ett kuvert. Någon/några av mina läsare kanske fortfarande använder sådana?*

Trots att mina föräldrar varit gifta i 62 år, så envisas de med att ha varsitt konto. Dessutom varsin variant: en har bankgiro, en har postplusgiro. Det är som upplagt för att blanda om saker och skriva i fel kolumn – men hittills har jag klarat det!

Däremot har jag inte varit plikttrogen och hälsat på dem. Trots att jag har semester. OK, jag ska hälsa på dem någon dag, men har mycket annat som måste fixas medan ångan är uppe. A:s ånga, alltså. Han ska banne mig få sätta igång med det nya altanräcket när han nu rivit ner det gamla. Själv har jag ont i ryggen och klarar knappt trapporna. Men jag kan peka med hela handen. 😉

Imorgon måste jag ge mig ut på inköpsrunda. Min vattenkokare läcker som ett såll, värre och värre för varje dag. Jag måste köpa en ny, så enkelt är det. Dessutom behöver jag en minnespinne** då jag lånade ut den jag redan har innan semestern. Korkat av mig, jomenvisst, men jag trodde jag skulle hinna få tillbaka den.

Mina egna räkningar samlar jag på hög ännu någon vecka, innan lönen kommer. Den är inbokad till sista öret (som vanligt), speciellt då altanräcket oväntat kom med i beräkningarna. Ja, ja – det måste ju fixas förr eller senare. Lika bra att göra undan det i år, och ta balkongen och bron nästa sommar.

[tags]räkningar, betalorder, altanräcke, vattenkokare, USB-minne[/tags]

*) Det är ett väldigt praktiskt sätt att göra betalningar på, men jag har ju vant mig att vara datoriserad de senaste åren och sköter alla bankärenden via internetbanken (inbetalningar) eller med plastkort (uttag/shopping).

**) Ett USB-minne, alltså. Minst 2 GB.