Allmänt, Katter

Som väntat

Jag kunde inte hålla mig mer än några dagar. Idag var jag helt enkelt tvungen att gå till jobbet, fast jag har semester…

Ta det inte så allvarligt! Jag behövde hämta några böcker jag hade där, och stannade och störde de andra en stund också, när jag ändå var där. (Och eftersom datorn var seg och långsam och inte alls ville samarbeta med att flytta över filer till minnespinnen, så ska jag gå dit imorgon igen – men bara snabbt fram och tillbaka!)

Vi har lovats regn i flera dagar, men först idag kom det ett par skvättar. Först tidigt i morse, och så en ny omgång nu på kvällen. Madamen ligger och myser ute på bron, de andra två har parkerat sig inomhus – dock inte ovanpå mig. Jag vet inte vad jag gjort som lyckats skrämma bort dem, men bäst att njuta av friden medan tillfälle ges. Snart är de tillbaka igen.

På tal om madamen, hon har haft en hobby i sommar. Grannen hade en liten eka liggande på gräsmattan under en längre tid. Madamen har varje kväll hoppat upp i den båten, snokat runt en stund och sedan stått med framtassarna på kanten av fören. Jag har nästan hört henne sjunga: -En sjöman älskar havets våååg… 😆

Ny vattenkokare är inköpt och invigd. Jag spiller bara lite utanför med den, eftersom den har större (vidare) pip än den tidigare, men efter några dagars kaffesörplande har jag nog vant mig. Tänk att ”som av en händelse” har syrran lämnat en låda hembakt slabakaka* hos mig efter marknaden, och jag orkar helt enkelt inte bära ner den i frysen, utan måste fika upp allt innan det möglar. Ja, rötmånaden kör väl snart igång? Stackars mig, som måste fika upp en hel låda slabakaka… 😉 Inte alls, jag saknar bara kantbitarna, för kanterna är alltid godast.

Planerna för morgondagen är lite vaga. Hämta minnespinnen på jobbet, men sedan vet jag inte. Sortera torr tvätt, kanske? Känner för en IKEA-resa, men den får vänta tills lönen kommit. Precis som resan till L, där jag tänkt både shoppa och störa B. Det är väl klart att hon stiger upp tidigt** för att bjuda mig på kaffe innan hon går till jobbet?

Mina sommarplaner krymper. Jag hade så mycket jag skulle göra när jag fick semester, men det verkar inte bli någonting gjort. Det var i och för sig bara tråkgrejer, typ städa källaren, rensa sovrummet och annat slitgöra. Samtidigt skulle det kännas verkligen skönt att få undan allt sådant, för tänk så ledig jag skulle känna mig utan alla borden och måsten!

Nå, semestern är inte slut än. Spännande fortsättning följer! 😉

[tags]semester, ljudböcker, vattenkokare, slabakaka[/tags]

*) Jo, den heter faktiskt så. Det är faktiskt jag som har döpt den. Morsan hade fått receptet för ca hundra år sedan (medan jag var ung och fortfarande bodde hemma i Byn) och ville kalla den något mesigt, typ ”Moster Allys kaka”, men jag tyckte det lär mycket bättre med slabakaka. Det tyckte alla andra i familjen också. 

**) ”Tidigt” ska tas med en nypa salt. Hon börjar jobba efter lunch, så vi snackar inte gryningsljus här, inte. Det är inte alls synd om henne.