Allmänt

Ryggen igen

(Varning! Gnällinlägg!)

Typiskt att jag inte ska få ha semester ifred, utan drabbas av ryggont redan första veckan. Inte nog med det; jag är så jäkla envis att jag försöker bota värken själv med div receptfria preparat, tills det inte går längre. Då är det så dags att ringa doktorn…

Igår kväll började jag verkligen ha ont, kallsvettigt ont. Lyckades till slut somna, bara för att vakna vid 04:00 av att det gjorde ont i ryggen – av att bara andas (!). Svor en lång och deprimerande ramsa över mig själv som inte fått tummen ur och ringt sjukan tidigare. Härdade ut tills telefontiden inträdde och fick en besökstid först kl 14 – men jag hade tur som fick någon tid alls. Det brukar vara flera veckors väntetid. (Och här är akuten stängd under sommaren, det är bara att åka dryga 7 mil till K om man inte står ut med smärtan.)

Den stackars doktorn blev direkt chockad när hon såg hur sned jag var. Jag satt, till att börja med, när vi pratade med varandra – det var först när jag reste mig som hon insåg vad jag menade med att jag var vriden. Hon skrev direkt ut mediciner i storpack åt mig.

Att ta mig i och ur bilen är en hel historia i sig, men föreställ er någon som är smidig (och i storlek) som ett kylskåp som klättrar runt en ratt, så får ni en bild av hur jag bar mig åt. (Tänkte först be A skjutsa mig, men kom på att om jag sitter på förarsidan har jag ratten till hjälp, så jag åkte iväg alldeles själv.) In i bilen hemma, ut ur bilen vid vårdcentralen. In i bilen när jag var färdig där, ur bilen vid apoteket. In igen för sista biten hem och ur hemma på gården. *pust*

Efter den första omgången piller, följda av en uppfriskande slummer, känns det inte bättre – snarare tvärtom – men jag fortsätter enligt planerna med ännu en omgång piller ikväll och i morgon bitti. Ryggontet brukar släppa när jag pumpat i mig tillräckligt mycket smärtstillande antiinflammatoriska muskelavslappnande medel. Och jag tar inte gärna dubbel dos av De Starka Sakerna, blir lagom lummig av dem ändå.

Det är ljuvligt att ha semester!

[tags]ont i ryggen, läkarbesök[/tags]

4 kommentarer på “Ryggen igen”

  1. Njaaeehh – jag är lite i valet o kvalet. Är jag lika dålig på måndag så sjukskriver jag mig. Kanske.

    1. Tack för tipset! 🙂

      En kompis har pratat om något sorts ryggbälte, då hennes rygg också är dålig – kanske är det ett sånt hon menar? Jag ska kolla!

Kommentarer är stängda.