Allmänt

Nepal

Åååhh, vad jag vill åka till Nepal, till Kathmandu! Så mycket att se och göra och uppleva!

Det bor en övervintrad hippie någonstans långt inne i mig, som gör sig hörd då och då. Som idag, t ex, då jag råkade zappa mig in i ett reseprogram om just Nepal.

En gång för länge sedan, i Internets barndom, då man fortfarande ringde upp ett modem och blockerade telefonlinjen, hade jag en chattkompis från just Kathmandu. Sedan tappade vi kontakten, men det skulle vara vansinnigt roligt att åka dit, och se hur det är att bo och leva där ”på riktigt”.

Om jag var upptäcktsresande (eller anställd av ett TV-bolag för att göra reseprogram) skulle jag helst utforska Asien. Det måste vara hippien i mig som får mig att vilja besöka buddhistiska tempel, klä mig i batikfärgad sarong, köpa rökelsestickor och handmålade sidensjalar med drakar på. 😉

Nej, skämt åsido, det är väl för att Fjärran Östern fortfarande har kvar mycket av sin mystik. Främmande religioner och dramatisk natur och historia. Kina, Japan och Indien är andra länder jag skulle vilja åka till, men jag får väl spana i programtablåerna. Rätt som det är kommer det reseprogram från de länderna också!

Trots allt är det bekvämast att resa framför TV:n, speciellt när man har dålig rygg. (Den är något bättre idag, men långt ifrån bra.)

[tags]Nepal, Kathmandu, buddhism, hippie[/tags]

2 kommentarer på “Nepal”

 1. Tänk vad man glömmer. Apropå chattkompisar. Jag hade en som jobbade på en bas i Antarktis. Det fanns då tydligen bara ett ställe som hade uppkoppling mot internet. Förmodligen är det annorlunda nu.

  Finns ICQ fortfarande, tro? Eller är det bara MSN, som gäller.

  1. Jag har ingen aning, faktiskt! Använder varken det ena eller det andra numera.

   Men jag kommer aldrig att glömma det Ytterst Irriterande Ljudet från ICQ, typ ”Oh-oh”, varje gång man fick ett meddelande.

   Jag kommer också ihåg ljudet av ett uppringt modem, mest för att en på jobbet har det som ringsignal på mobilen… 😉

Kommentarer är stängda.