Allmänt

Iskallt plus åska

Väderprofeterna hade förutspått åska idag, men jag hoppade glatt (OK, masade mig långsamt p g a ryggen) in i duschen för att fräscha upp mig innan jag skulle ut på ”stan” och göra mina ärenden.

Hakade ner duschen och spolade – precis som jag brukar – mot hörnet, med ett finger i strålen (det här åter nästan snuskigt 😉 ) för att känna när varmvattnet slår till. Vattnet blev varmt och jag hakade upp duschen igen, skulle precis stoppa huvudet under strålen, då det slog om till kallt!?!

Väntade ett par kyliga sekunder, tills jag insåg att jag inte fick något varmvatten. Vadihela…??? Klafsade blöt, kall och naken till telefonen och ringde A, för att fråga om han pillrat på fjärrvärmeanläggningen igår, då han var i källaren. Han var oskyldig.

Det blev en mycket snabb avblaskning under den allt kallare duschstrålen, och någon hårtvätt var det inte frågan om. När jag torkat isflingorna från kroppen och fått på mig kläderna, lugnade jag mig med en rök innan jag tänkte ringa till värmeverket och fråga om det var fel p g a åskan.

Kom på att prova spola varmvatten i köket – och där var det varmt, minsann, utan tecken på att gå ner i temperatur. Jaha. Det var väl bara något tillfälligt, hoppas jag. Hade inte tid – skulle ju göra ärenden – att prova spola i duschen då, utan tänkte göra ett nytt försök ikväll.

Jag har förresten köpt en ny klotgrill idag, på uppmaning av sonen. Nu är altanen komplett – nyoljad, nytt räcke, fräscha utemöbler och en grill! Vi invigde den vid middagsdags, och det var hur gott som helst med grillat. Jag hade glömt bort hur gott det kan vara, då min förra klotgrill dog under snöras från taket förra (eller förrförra?) våren.

Nu måste ryggen ge med sig så jag kan göra något vettigt under semestern. Idag har jag MMS:at dottern flera bilder av hennes älskade Gamling, med fåniga bildtexter till. Bara för att. 🙄

UPDATE
Jodå, varmvattnet var tillbaka i duschen under kvällen. Så härligt att få tvätta håret!

[tags]altan, utegrill, åska, kalldusch[/tags]