Allmänt

En hjälpande hand

Idag var jag tvungen att ringa min underbara kompis C och be om hjälp. Enligt logikens lustiga lagar så satte jag igång att röja ur städskåpet igår, fast jag egentligen skulle tvätta. Ja, vadå? Ser ni inte logiken? Tvätta = städa städskåp. Solklart.

Det tog betydligt längre tid än jag räknat med, plus att det var fruktansvärt jobbigt när ryggen är i dåligt skick. (Ja, jag ska sluta tjata om ryggen, ville bara göra er uppmärksamma på vilken bedrift det var.) Miljoner saker att sortera och/eller slänga. Det blev 7 eller 8 fulla soppåsar innan jag var klar! Fatta! Från ett enda skåp! Soptunnan blev proppfull, men som tur var tömdes den i morse.

När allt fått breda ut sig över köket, skurade jag ur skåpet, piffade upp en hylla med en bit överbliven våtrumstapet, och skulle lasta in det lilla som var kvar. Men oj! Jag hade tänkt lasta in en plastback med div flaskor rengöringsmedel, men var inte helt säker på att den skulle få plats i det smala skåpet. Därför måste jag ställa in den först, för om jag måste plocka ur flaskorna skulle jag få omorganisera annat jag skulle ha i skåpet.

Problemet var att nämnda plastback stod längst in i hallskrubben, bakom drivor av skrot B:s grejer. Inte en chans att jag skulle kunna röja upp eller ta mig fram över grejerna, det var jag allt för dålig för. Jag sov på saken medan jag funderade hur jag skulle göra.

I morse kom jag ihåg att C lovat att komma och hjälpa mig om jag behövde… Sagt och gjort, jag ringde och hon lovade komma! Trots att hon (oväntat) fått en massa andra åtaganden som skulle fixas under dagen.

N’är hon väl var på plats, var skrubben snabbt åtgärdad! Med plastbacken i städskåpet, istället för i hallskrubben, blev saker och ting plötsligt väldigt lättåtkomliga (inte bara städgrejer) och det känns jätteskönt att ha fått ”göra undan” det jätteprojektet, som bara blev större när jag började röra i det.

Jag önskar att alla hade vän som henne!

[tags]utrensning, städskåp, plastback[/tags]

2 kommentarer på “En hjälpande hand”

  1. Här röjs det också. Kan inte förstå hur jag kan få ihop så mycket som ska slängas och skänkas bort. Perfekt regningt väder är det också! Funderar på att klä skafferiet med hyllpapper och hyllremsor. F-n vilken kärringvarning det är på mig!

    1. Du har helt klart för lite att göra, som kommer på sådana tankar! Nä, ställ dig vid din nya fina assistent och baka ännu mera! Om du fyllt din egen frys kanske Lotta (eller någon annan) behöver bullar? Mjukkakor? Limpor? Nykokt palt? Färskmald köttfärs?

Kommentarer är stängda.