Allmänt

Söndagsmys

Juniorerna har ockuperat sofforna och ser någon film. Jag har tidigare idag varit soffliggare och sett diverse inspelade program från veckan som gått. Katterna slöar också – en lat söndag på alla plan.

Det var lite mer fart igår, men bara lite. Man ska inte bränna ut sig… 😉 B dök upp under natten mot igår, eftersom hon fyllt år i onsdags och A fyllde år igår. Jag hade – i ett anfall av Dåligt Mammasamvete – bjudit ut dem att komma och äta lördagsmiddag på restaurang med mig, och så blev fallet.

Först for jag och B till A, där vi blev bjudna på fika (lite baklänges att börja med fika, men här pratar vi om för- respektive eftermiddag). G och J kom förbi med sina juniorer – små raringar, även om inte M är så liten längre.

Igår var även Nationalälvdagen*, då det anordnades festligheter längs älvdalarna: från norr till söder. Det var p g a det firandet jag kommit på att bjuda ut juniorerna på middag, eftersom a) jag gärna undviker att laga mat, samt b) en restaurang läng älvdalen hade en specialmeny just för igår. (Senare missade jag flottan med flottar som brukar komma sakta glidande ner efter älven på kvällen, med tända facklor längs relingen (mycket stämningsfullt), då en kompis jag inte träffat på hela sommaren kom förbi, och det var mycket roligare att sitta och snacka med henne än att stå och frysa vid älvstranden. Ungefär.)

Under veckan som gått har jag jobbat-ätit-sovit. Punkt slut. Det är faktiskt sant; först har jag jobbat hela dagen, sedan kommit hem och ätit middag, och så tagit det förrädiska kaffet-på-maten framför TV:n… Då har Jon Blund svept förbi och jag har inte vaknat förrän långt senare – alldeles för sent att börja med något vettigt. Ska försöka (lovar inget) bättra mig den här veckan.

[tags]Nationalälvdagen[/tags]

’) De fyra nationalälvarna är – från norr till söder – Torne älv, Kalix älv, Pite älv och Vindelälven.