Allmänt

Lördagsnöje

Jag roade mig inte med att besöka skoaffären (eller någon annan affär) idag, jag hade ju bokat tvättstugan hela dagen. Inte lika kul, men väldigt nödvändigt. Nu försöker jag bara få torktumlaren att fungera normalt och inte slå av sig själv en gång i kvarten, men annars går tvättandet bra. (Vikandet har jag inte börjat med.)

B kom hem igår kväll vid 7 och åkte i morse vid 7 – bara en snabb sväng, alltså. A kom förbi under förmiddagen idag och frågade förvånat om hon inte kommit. Chocken var total när han fick veta att hon redan farit, men det finns en (lång) förklaring till detta. Vidare ville A bli klippt (läs: snaggad), så jag offrade mig – men inte förrän under eftermiddagen. Nu har jag en nyfriserad son, med längre hår på hakan än på skallen.

Annars roar jag mig med att se TV-inspelningar från veckan som gått. Det är ganska lagom: jag byter tvätt i maskinen och hinner se ett avsnitt av valfri serie innan det är dags att byta tvätt igen. Dessutom har jag upptäckt att flera av de serier jag spelar in även ”visas på play”, enligt små infoskyltar som poppar upp i ett hörn av TV-rutan. (Jag föredrar dock att se dem på TV, då jag inte kan ligga bekvämt framför datorskärmen. 😉 Men det är bra att det alternativet också finns!)

Som vanligt, när det byter säsong och väderlek, har jag ingen lämplig jacka. Jo, det har jag men jag är så less den. Jag har haft den i flera år. Förra hösten köpte jag en snygg, rutig jacka i ”grov tweed”. Jättefin (och med vindtätt foder), så jag var nöjd! Ända tills jag två gånger fastnade på en utskjutande detalj i jobbgarderoben och rev ut långa trådar ur tyget på ovansidan av ärmen… *suckar* Det var den jackan, det. (Den kan till nöds användas, om jag absolut inte hittar någon annan, men trådarna måste fixas först.)

På tal om jackor, jag hittade en stor blå IKEA-påse med jackor o dyl i tvättstugan. Efter att jag rensat hatthyllan i hallen i somras, bar jag ner allt för att tvätta när jag hade tid. Nu får jag ta mig tid, då det snart är dags för – somliga av – jackorna att träda i tjänst igen. Det är lite spännande: kommer min guldfärgade täckjacka att hålla för ännu en tvätt? Den har jag också haft i flera år, men den blir jag inte less! Älskar den jackan, även om både blixtlås och huva är trasiga. Den duger fortfarande att skrota omkring hemma med, när jag går ut och röker, skottar snö, sopar av bilen, etc.

[tags]tvättstuga, nyfriserad, inspelningar, höstjacka, täckjacka[/tags]