Allmänt

Rösthjälp

Jag har varit och hjälp farsan att rösta. Då mina föräldrars post hamnar hos mig, har jag sett att deras röstkort kommit för länge sedan, men jag har inte nämnt det åt honom. Han har inte visat något intresse för det kommande valet, så jag tänkte slänga röstkorten. Som tur var gjorde jag inte det.

Morsan är den av dem som varit politiskt aktiv, men hon är nu så borta att det skulle vara skamligt att låta henne rösta. Visst vet jag vilket parti hon alltid tillhört, men hon är i ett stadium då det skulle kännas kriminellt att hjälpa henne rösta (stoppa valsedlar i kuvert åt henne). Hon vet knappt vad hon själv heter eller vad ett val är – då ska hon inte rösta.

En från personalen ringde och frågade om jag kunde komma dit med farsans röstkort, för det var röstning på äldreboendet idag, och han ville rösta. Han är piggare än morsan och har tankarna med sig (för det mesta) så jag åkte över med det. Visserligen ser han väldigt dåligt, men han har fått viska åt mig vilka valsedlar jag skulle plocka åt honom (som om jag inte visste det…) och då känns det OK att hjälpa honom att rösta.

Nu ska jag börja göra mig i ordning för kvällens festligheter. Jag ska hem till Byn på älgfest ikväll och tänker rocka röven av älgarna! 😆

[tags]val, röstning, demens, älgfest[/tags]

2 kommentarer på “Rösthjälp”

  1. Ja det är säkert jobbigt då ens föräldrar blir gamla och speciellt om de drabbas av demenssjukdom.
    Jobbar inom vården så man har ju mött några härliga gummor och gubbar samt härliga anhöriga. Ja ni har snart val där i det avlånga landet ja, här tar det ett tag till!
    Tack för att man fick kika in.

    1. Hej och välkommen fler gånger!

      Morsan är helt borta i tankarna numera, känner inte ens igen mig längre. Farsan är klarare i huvudet, men är nästan helt blind.

      Jag ska kika in hos dig också!

Kommentarer är stängda.