Allmänt

Söndag morgon

Haha! Jag har redan gjort dagens goda gärning (och kan nu börja leva ut de syndiga fantasier jag eventuellt har – men det är en annan historia)! 🙂

Strax före kl 05:00 vaknade jag till från min slummer framför TV:n, då B satt framför datorn och knapprade på tangentbordet.* Ja, jag vaknade inte av det, utan av att jag a) behövde gå på toa och b) behövde vända mig åt andra hållet för att inte få nackspärr.

B skulle gå upp och lägga sig, och jag var halvvägs tillbaka i drömmarnas land, då det plötsligt ringde på dörren?!? Klockan fem på morgonen??? B rusade till dörren och öppnade, i tron att det var någon från hennes gäng, men det var det inte…

Där stod en stackars förgråten ung tjej och snörvlade att hon gått vilse, hon visste inte var hon var och hon skulle till ett hus där H bodde. Poletten trillade ner – han bor på gatan ovanför mig, som kan vara svår att hitta för en som inte bor här – och jag frågade om jag skulle följa henne dit. Klart hon ville!

När vi kom in på rätt gata kände hon genast igen huset, jag tröstade henne med att jag ändå var vaken och ”ser du, lyset är tänt i köket, de väntar på dig”.** Hon tyckte jag var en ängel och gav mig en stor kram innan hon rusade iväg mot rätt hus. Så nu har jag redan gjort undan min morgonpromenad!

[tags][/tags]

*) Hon hade, precis som många andra – både ungdomar och äldre, antar jag – varit på hotellet och festat med sina kompisar, och kommit hem någon stund innan jag vaknade.

**) Förmodligen gör de som jag, lämnar fönsterlamporna tända hela natten, men det lät som något hon behövde höra.

6 kommentarer på “Söndag morgon”

 1. Stackars vilsna flickebarn, vilken tur hon hittade till dej! 😉
  Hur lever livet? Jag är på bättringsvägen men det är segare än segt. Oroar mig redan för lungröngen om några veckor, tänk om man får reda på något man helst inte vill veta…
  Vi har förresten börjat leta katt nu, vi avstod ju från att skaffa någon när vi miste bägge våra katter och vi flyttade till lägenhet. Nu har vi fantastiskt bra förutsättningar att ha katt, denna gång har vi tänkt oss en vuxen katt som behöver ett bra och kärleksfullt hem.
  Ha en fin söndag!

  1. Både full, vilsen, frusen och snudd på hysterisk – klart jag följde henne dit hon skulle!

   Det låter som en jättebra idé att ta hand om en vuxen katt som behöver ett hem! Kattungar får lätt ett hem, men det kan vara svårare för äldre katter. Finns det något katthem i närheten eller tänker ni söka via annonser?

  1. Även om min egen dotter var hemma i värmen kunde jag inte låta någon annans dotter (i samma ålder) irra runt i kylan och mörkret. Klart jag visade vägen, det var inte långt.

Kommentarer är stängda.