Allmänt

Stormigt

Det blåser så ini bomben idag igen. Nu har det stormat hela veckan, och jag börjar bli lite less.

Less på att ytterdörren slits ur mitt grepp, alternativt att jag slungas med den, varje gång jag öppnar dörren. Less att blåsten går genom märg och ben, även om det är sydliga vindar och flera grader varmt.

Igår hade vi strömavbrott, inte bara på jobbet och inte bara här på orten, men jag vet inte om det hade något med blåsten att göra. Skulle inte förvåna mig om så var fallet. En fördel har i alla fall varit att det inte regnat, men det skulle det visst bli ändring på under dagen…

I morse var det förresten så skumt hela morgonen att jag var tvungen att ha lamporna tända hela tiden innan jag gick till jobbet. Annars brukar jag kunna släcka ner dem, allt eftersom, för att till slut inte ha någon lampa tänd över huvud taget medan jag är kvar hemma.

Jag glittrar idag! Mina nya smycken piggar upp tillvaron en aning! Synd, bara, att jag inte kunde ha armbanden, men det förstod jag egentligen redan när jag köpte dem. De (armbanden) var verkligen impulsköp, men jag anser mig ha rätt att göra sådana någon gång också. Speciellt som jag behärskade mig så bra när jag shoppade på Ellosrean. (Armbanden får B ta över nästa gång hon kommer hem, om hon vill ha dem.)

Gamlingen har förlåtit mig för gårdagen. Jag får klia honom igen och han har sovit på min mage. Veterinärbesöket är redan glömt, och han har ny spänst i stegen (speciellt på väg mot kylskåpet…). Men han vill inte gå ut. Det blåser alldeles för mycket för att han ska trivas med det.

[tags]storm, blåst, strömavbrott, smycken, katter[/tags]

2 kommentarer på “Stormigt”

  1. Vi har precis skruvat fast en ”dörrstopp”, (vet inte vad mojängen kallas , inköpt på Claes Olsson) på dörren.
    Numera får man ”ta i” när man öppnar, (dörren kan inte längre öppnas mer än 90 grader) –
    men den kan inte heller blåsa upp (eller igen). Det är perfekt i denna blåsiga landsände! 🙂

Kommentarer är stängda.