Allmänt, Foto

Billån

Det verkar som att A tänker låna min bil under helgen, för att åka till B. (Som vanligt får inte jag följa med.) (Jag vill inte heller göra det.)

Däremot tänkte jag skicka med lite saker som är B:s. Hon lämnade ett par blommor efter sig, som fortfarande lever. Dock hänger deras liv på en skör tråd, eftersom jag glömmer att vattna dem hela tiden. De har det faktiskt bättre hos henne, för hon sköter om dem.

Jag försöker få A att tvätta bilen åt mig. Alltså, den ser för jäklig ut. Tänk er en blå bil med röda vattkoppor. Ja, precis så ser den ut just nu. En flock sidensvansar som festade loss på grannarnas rönnbär måste ha bestämt sig för att grupphata min bil och bespruta den… Enda trösten är faktiskt att jag inte hann tvätta den innan sidensvansarna dök upp och härjade loss i grannskapet.


Bilen var – som sagt – otvättad redan innan sidensvansarna dök upp.

Sidensvansar – och säkert andra fåglar också – är för härliga när de blir fulla på frusna rönnbär! Kan inte ni också se det framför er, hur de liksom kavlar upp ärmarna och blåser upp sina egon till jätteproportioner och tänker aldrig i helvete maka på sig för den där jönsiga fågeln som flyger rakt emot dem (som är deras egen spegelbild i fönstret) – och så PANG är det över! Ett par vilsna dun klamrar sig fast vid fönsterrutan, medan katterna festar loss på gåvan från ovan.

Dagens fråga är: handla efter jobbet eller spara tills imorgon? Jag tror jag klarar mig till imorgon, för jag går hellre och handlar på lördagen. Fredag efter jobbet är ALLA och handlar – dessutom är jag hungrig då, så allt möjligt hamnar i kundvagnen.

Mina nya örhängen (jodå, jag bär dem idag igen) har en icke önskvärd egenskap: de rymmer ur hålen! Ja, de krokar ur sig själva från örsnibbarna. Idag har jag använt de små plastplopparna som höll fast dem på pappskivan de satt fast i när jag köpte dem, men jag ska prova att antingen klämma ihop krokarna mera, eller också byta ut originalkrokarna mot de stängningsbara krokar jag har. (De är i guld, så jag har bara ett par och byter hängen i dem.)

Blåsten har lugnat ner sig betydligt, jämfört med tidigare under veckan. I morse var utsikten sådan här från rökrutan på jobbet. Det är inte frost, utan fukt.

Ja, som ni ser – vardagen är full av små betraktelser. Jag kommer på allt möjligt när jag läser t ex Aftonbladet:

”Granar i köket hetast i höst”
Ja, det är ju trevligt att umgås med grannarna, men om det börjar hetta till får de gå till sitt eget kök. Jaha, granar – se där vad en felläsning kan ställa till med!

”Världens mest åtråvärda sten. Den blir din för 250 000 000.”
Stopp! Köp inte den åt mig! Jag ser inte skillnad på en diamant och en glasbit, så du kan slippa mycket billigare undan!

”Skönhetskicka dig själv”
Vart då??? Äsch, skönhets-kicka, inte skönhets-skicka. Viss skillnad där, ja.

Fredag, ljuvliga fredag. Sär skriv ningarnas och felläsningarnas heliga dag, precis den dag i veckan man är minst uppmärksam. 😉

[tags]blommor, sidensvansar, örhängen[/tags]

4 kommentarer på “Billån”

    1. Är det fredag eller är det fredag? 😉

      *viskar* (Släpp loss målningen, jag vet att den vill ut!)

Kommentarer är stängda.