Allmänt

Kämpar vidare

Jag kämpar med tvätten idag. Den smutsiga, som tvättas och tumlas/hängs, är inget problem. Problemet är den torra tvätten… *djup suck* Ja, alla ni som följt mig ett tag vet hur mycket jag hatar att vika tvätt, men till slut måste det ju göras. *hänger med huvudet*

Inte nog med att tvätten ska vikas och stoppas undan – jag har dessutom tänkt rensa garderoberna och sortera bort en del som inte används längre. Lika bra när jag ändå håller på, och de flesta kläderna ändå (fortfarande) är utanför garderoberna. Dubbelsängen är täckt av klädhögar, som ska gås igenom och rensas ut ifrån.

Förra sommaren gjorde jag en Stor Garderobsrensning och körde massor till Röda Korset. Nu kommer jag bara att slänga allt, men sorteringsmetoden jag hade var bra. Jag använde mig av IKEA:s smarta förvaringslösningar *ta-daa* och sorterade de kläder jag behöll i två delar: de jag skulle ha på jobbet och de som dög att ha hemma. (I den senare högen hamnade tröjor med fläckar på magen, väldigt noppiga plagg, plagg som vridit sig sneda vid första tvätten, o s v.)

”Hemmakläderna” packades i papplådor (typ 29 kr/2-pack) och jag har nu insett att jag under den tid som gått sedan rensningen aldrig öppnat de lådorna. Ha! Bara ta ut dem från garderoben och tömma direkt i soporna! Gissa om jag ska göra likadant nu!

Jag sliter inte ut mig med klädsorteringen, direkt, utan pausar då och då. Äter, dricker kaffe, ser något på TV, kliar katter. Jag har ju hela helgen på mig… 😉

[tags]kläder, sortering, vika tvätt[/tags]