Allmänt

Paltmix

OK, då har jag – och A, han ångrade sig och ville äta hos mig ändå – provat paltmixen jag nämnde tidigare.

Tjaa… Den går ju inte upp mot riktig palt, men var inte så illa, faktiskt. Det beror lite på hur du gör din palt i vanliga fall. Jag använder alltid enbart vetemjöl, och i mixen är det kornmjöl, så smaken blev lite annorlunda. Dessutom saknade jag det lilla ”tuggmotstånd” som blir i riktig palt.

På det stora hela kan jag säga att den var helt OK att äta, men den är inget jag bjuder på. Ska jag bjuda någon utom den närmaste familjen på palt så gör jag min egen! Det blir godast så.

Imorgon blir det att prova hur palten går att äta i stekt form! Som kokt gick det bra – jag hade bara smör till, A hade både smör och lingonsylt. När jag äter den stekt vill jag också ha lingonsylt, men det är en smaksak. Jag hade inget fläsk eller bacon eller annat till, för det är sällan jag har det till vanlig palt.

Nu ska jag pallra mig till soffan och se om paltkoman infinner sig. 😉

[tags]palt, paltmix, paltkoma[/tags]