Allmänt

Förstår inte

Trots – eller tack vare – mina mängder med kläder så förstår jag mig inte på modevärlden. Kollade höstmodet på Aftonbladet (denna källa till visdom) och förstår ingenting.

När det blir höst, är sommaren slut, alltså blir det kallare. Varför slutar jackorna strax ovanför revbenen? Tunna, fladdriga tyger när man bara vill svepa in hela sig i en yllefilt och leka kokong till i maj?

Nä, jag är för gammal för att orka bry mig. En liten uppfiffning skulle kanske inte vara helt fel, men att slaviskt följa modet – hujedamig! Hos mig är höstens plagg: koftan! Vid min garderobsinventering hittade jag koftor jag glömt att jag köpt, och därmed aldrig använt, förutom de nya koftor jag ännu inte hunnit flytta in i garderoben…

Jag har alltså garderoberna uppe i sovrummet, men de nya koftorna hänger på hatthyllan nere i hallen. Vid min rensning har jag kommit på att prova flytta koftorna till ett annat ställe, eftersom jag (uppenbarligen) glömmer bort dem när de hänger i garderoben. Ett par tre jackor hängde också på ”fel” ställe och ska flyttas dit där de hör hemma, där jag kommer att söka efter jackor nästa sommar.

Som sagt, jag har mycket i garderoberna. *pustar* Ändå har jag ”ingenting att ha på mig”… Höstens välgärning blir dels att rensa och sortera, dels att försöka matcha ihop olika plagg.* Glöm inte smyckena jag samlat på mig – de gör mycket för helhetsintrycket, förutsatt att jag ids ta på dem. Just smycken brukar jag snabbt tappa lusten för. Det är som med läppstift och nagellack; jag är periodare.

Wow! 😯 Det blev nästan modeblogg av det här! Passa dig, Blondinbella, här kommer kärringvarianten! :mrgreen:

[tags]mode, höst, koftor, modeblogg[/tags]

*) En del plagg är helt enkelt omöjliga att använda tillsammans med något annat plagg, inte ens med en svart kofta… (Svart passar ju till det mesta.) Om de inte ens går att passa ihop med vanliga blåjeans, så måste jag sortera bort dem. (Det är något med skylten ”REA” som får mig att bli både färgblind och shopaholic samtidigt. Vadå passform? Vadå användning? Det är ju billigt!)

4 kommentarer på “Förstår inte”

  1. Så nästa gång jag kommer in här så är det ny header BLONDYSNAIL typ… o chica foton från garderob resp hallen. Ser fram emot det =D

    1. Nej, jag kommer att fortsätta låta er gissa hur det ser ut. Mycket roligare på det viset! 😉

      Du får föreställa dig dagens outfit: grå urtvättade joggingbrallor med resårmidja och säckiga knän, samt en f d sov-T-shirt (!) med gummitryck i grälla färger som överdel, en sådan som vred sig sned efter första tvätten. So hot you can’t touch it! :mrgreen:

Kommentarer är stängda.