Allmänt

Smaskens

Till slut fick jag äntligen tummen ur, och gjorde den efterlängtade äppelpajen jag köpte äpplen till förra veckan. Det är något visst med äppelpaj: den ljuvliga doften av ugnsbakade äpplen, med en gnutta kanel och ett smuldegslock, serveras ljummen med vaniljsås… Mmmmmm! *dreglar*

*rycker upp mig* Åter till verkligheten! Bror L kom till mig, som han brukar på tisdagarna, så jag hade fullt sjå att hinna få allt klart innan han dök upp. Faktiskt stod pajen fortfarande i ugnen när han kom, men han fick lov att vänta.

P g a halkan igår har mina matplaner blivit en aning förskjutna, men ikväll ska jag köra mutmiddag med A. Jag tänkte att om jag bjuder honom på middag minst en dag under veckan, så kanske han byter till vinterdäck på Mazdan åt mig? Det skadar ju inte att försöka.

Kycklinggryta står på menyn idag, med tillägget ”UTAN paprika”. Det är viktigt, då A kan tänka sig att emellanåt äta annat grönt, men absolut definitivt inte paprika. Nu blev det så att jag glömde köpa paprika, och då kom genast idén om mutmiddag upp. Inget ont som inte har något gott med sig!

Tänk vad jag blev hungrig helt plötsligt! Jag ska inte tänka på (god) mat före lunch, det kan få katastrofala följder… (Vem vet, jag kanske verkligen slukar en hel häst någon dag?)

[tags]äppelpaj, mutmiddag, kycklinggryta[/tags]