Allmänt

Oväntat besök

Jag hade precis vaknat till efter en stärkande lur på soffan 😉 då det plötsligt ringde på dörren!?! Klockan halv tio en fredagkväll?!? Vem är ute den tiden?

När jag gick och öppnade, visade det sig vara sonen som kom med fyra kassar paketerad älgkalv till min frys. *yummy* Dessutom hade han en finnspets med sig, som han lånat av en kompis över helgen. (Den här helgen blir det inte älgjakt för honom, det ska bli skogsfågeljakt istället.)

Det var hunden som gjorde att A ringde på dörren istället för att bara låsa upp och komma in, vilket han gör i vanliga fall. Jag fick stå utan jacka och skor, och hålla i kopplet ute på bron, för han tordes inte ta in hunden. Den var säkert kattsäker, men mina katter är inte hundsäkra. Det är ju inte så kul att låta en lånad hund bli sönderklöst.

När A och hunden åkt iväg, kom gamlingen och froppisen ut på bron. Froppisen var upprörd i hela sin kropp, gamlingen var väldigt upprörd i svansen. Han hade så tjock svans att jag nästan tog fel på honom och madamen… 😉

Jag måste ikväll gå ner och kolla i frysen efter en fläskfilé jag tror ska finnas där, under allt älgkött. Ska prova ett nytt recept imorgon, och det underlättar tillagningen om köttet hunnit tina.

UPDATE
Jag hittade ingen fläskfilé, så jag får lov att köpa en istället. Visst har jag mycket älg att använda också, men första gången jag gör receptet vill jag använda ett mer neutralt kött.

[tags]älgkött, finnspets, fläskfilé[/tags]