Allmänt

Ny favorit?

Till min stora glädje har Canal Digital plockat in TLC i sortimentet fr o m idag! (Skamlös reklam, jag vet, men ändå.) Den kan bli en ny favorit i mitt TV-tittande…!

Tidigare ikväll bytte jag lampa på bron. Då upptäckte jag att jag slarvat bort en hushållsstege?!? Alltså, en stor, hopfällbar grej med flera trappsteg. Den var helt enkelt försvunnen. Borta. Som tur är, har jag två stegar, men den äldre – som jag fick använda ikväll – är dels lite, lite skev och så har den ingen ”förvaringskorg” längst upp, så som den nyare har. Nå, lampan blev bytt ändå och nu hittar jag nyckelhålet när jag kommer hem på kvällarna. Måste nog kolla med Los Junioros om någon av dem ”lånat” stegen och glömt lämna tillbaka den.

Jag skulle bara springa in på affären och köpa cigg på väg hem från jobbet, men då upptäckte jag att de fått in färdigt filead färsk lax! Klart jag slog till – och så köpte jag en djupfryst skinka också. Julen är räddad! Nu behöver jag bara lägga laxen på gravning, men det fixar jag under helgen. Laxen väntar i kylen tills jag har tid, och skinkan ligger i frysen tills det blir betydligt närmare jul.*

Som vanligt är jag en god kandidat till priset för Sämsta Dotter. För ett bra tag sedan fick jag ett brev från farsans äldreboende, att det skulle vara grötkväll där ikväll. Givetvis med någon dragspelsgubbe, så glöm att jag skulle fara dit. (Dessutom har jag lånat bort bilen.) Däremot skulle jag tipsa mina syskon – men det har jag glömt… Det kom jag ihåg ikväll när jag såg lappen på kylskåpet. Då var det så dags.

[tags]Canal Digital, TLC, hushållsstege, gravad lax, julskinka, hata dragspel[/tags]

*) Jag vet att lax helst ska frysas innan man äter den i gravad form, men jag gravar först och fryser sedan. Då kan jag dessutom skära tunna, fina skivor av den halvtinade laxen när den ska ätas.