Allmänt

Borta med vinden

Talade med B under dagen. Hon ville låna min bil ett par dagar; hon ska flytta ihop med pojkvännen J och om hon tömmer lägenheten snabbt som ögat så har hyresvärden en intressent på kö, så hon slipper uppsägningshyran. Jag samtyckte och hon kom från L med en lämplig buss.

För att curla henne lite grann, slog jag till med hemlagad middag. 😉 Det blev soppa á la kyskåpsrensning, som faktiskt blev riktigt god! Receptet? OK!

Finstrimlad purjolök frästes i smör, tillsammans med curry. Några skalade potatisar och morötter revs på grövsta sidan på rivjärnet och hamnade i grytan, tillsammans med en liter vatten och två buljongtärningar. Mer salt och lite svartpeppar slängde jag också i, tillsammans med några slantade varmkorvar. När det kokat i tio minuter, drog jag det av plattan, vispade i en burk creme fraiche – och maten var klar. Som bordskrydda använde vi örtsalt, då det ger mera smak (jag gillar det saltet extra mycket till grönsaker).

Efter maten åkte hon iväg, för att sätta igång med packandet. Jag kollade på TV, tills jag – som vanligt – somnade. Vaknade vid midnatt och zappade lite grann (helt plötsligt funkar TV-setet som det ska igen), då det helt plötsligt ringde på min mobil?!? Från ett okänt nummer? Halv ett på natten? Och B har lånat min bil??? Tusen oroliga tankar sköt elektriska stötar genom min hjärna medan jag fumlade fram telefonen och svarade. Äh, det var någon som slagit fel nummer. *suckar av lättnad*

[tags]lånat ut bilen, kylskåpsrensning, soppa på en spik, fel nummer[/tags]