Allmänt

Utnyttja tiden väl

Det gäller att utnyttja tiden väl, så istället för att hetsskriva ett gäng kuvert till brev som ska iväg ”före jul” (det räknar jag som ”imorgon”, då jag jobbar halva dagen – ska ju ha något att göra, då också) så sitter jag här i godan ro och bloggar.

Min avdelning försökte samla ihop oss till ett avslutsfika-före-jul, då somliga är lediga imorgon, men alla hann inte med. Ja, ja. Det blir nog jul ändå. Vi har förhört oss om varandras julplaner och de är rätt likartade: äta alldeles för mycket mat och umgås med släkten.

Jag har varit på härjningståg till en annan avdelning och plundrat deras godisgömma. Tyvärr var det strax före – det oplanerade – fikat, så jag äcklas av allt socker jag smällt i mig. Jo, man kan äta för mycket sötsaker, även om jag inte trodde det – och i min optimism valde en marängbakelse (!) till kaffet…

Det blir en snabb städning hemma ikväll. Lite putsa-upp här och dammsuga där, en aning plocka-bort, en skvätt skurvatten på de värsta fläckarna, och sedan är det klart. Jag ska slå in julklapparna också, för det missade jag (läs: sov bort) igår.

UPDATE
Klockan är 22:00 och jag har inte börjat städa än. Jag ”skulle bara” först…

[tags]svammel[/tags]