Allmänt

Datordöd

Igår dog min stationära dator, bara sådär rätt upp och ner utan minsta förvarning. *hmpf* Den kan gå att återuppliva med konstgjord andning (och en installations-CD) men frågan är om den är värd det. Jag kanske skulle börja kolla efter en ny, ung, snygg och fräsch dator? 😉

Miss Piggy håller ställningarna under tiden jag söker, så jag är inte helt strandsatt där hemma, och på jobbet har jag ju dator också. Därför har jag tänkt passa på att möblera om vardagsrummet* när jag ändå stängt av ”gammelhärken”, som jag brukar kalla den stationära datorn. Jag har redan ringt och bjudit in A på mutmiddag idag, mot att han får vara bärhjälp vid möbelflyttandet.

Någon som minns soffbordet Hol, som jag köpte på IKEA? Jag har nu kommit på ett användningsområde till det! Nej, inte stoppa katterna i det och lägga på locket 😉 utan som avlastningsbord bredvid soffan. Hittills har det bara stått som prydnad vid ena väggen, visserligen fyllt med fotoalbum, men mest bara som prydnad. Och kattsäng, då gamlingen gillade kuddarna jag lagt ovanpå. Och klösbräda, även det åt gamlingen. Han vet precis vilket klösljud som är det mest irriterande i hela huset…

Nu återstår bara att försöka lista ut om/hur/var jag ska fästa det trådlösa modemet på väggen, eller om det ska få stå på Hol, tillsammans med laddaren till den bärbara telefonen. Just nu står det på skrivbordet, som ska flyttas till andra änden av rummet.

Mattor! Jag måste ha fler mattor när jag möblerat om! Läge att investera, kanske? Alternativet är att under en period stjäla några mattor från juniorernas rum, eftersom de ändå inte bor i rummen längre. Samtidigt kan jag passa på att rensa lite bland mina saker i vardagsrummet…

Kvällen verkar bli fulltecknad. Med lite tur kommer jag ihåg att ta några ”före-och-efter-bilder” också, så ni får se hur det var och hur det blir.

[tags]stationär dator, möblera om, soffbordet Hol, modem, mattor[/tags]

*) Jaaa, ommöbleringen kommer att bli av!!! Och jag har inte ens funderat i flera år, för det brukar annars vara väldigt lång startsträcka för mina idéer hemmavid… (Någon som minns att jag målade om vardagsrummet? Det tog väl 3-4 år av velande fram och tillbaka.)