Allmänt, Dagens outfit

Måndag morgon

Så har helgen varit och farit. Jag har tappat en dag, det känns som att jag bara varit ledig EN dag istället för två. Nå, det är väl så: tiden går fort när man har roligt! 😉

Jag kan genast ge er en hint om dagens outfit (ifall någon fortfarande är intresserad): katthår… Allt jag har på mig är täckt av katthår, i större eller mindre mängd. (Note to self: skaffa svarta katter nästa gång så syns inte håren på de svarta koftorna.)

Dagens väder var till att börja med kallt, det var faktiskt -25 i morse!?! Var kom den kylan ifrån? Nu snöar det lite lätt, så jag misstänker att det blivit lite varmare. Det brukar ju bli det när det snöar.

På tal om temperaturer; vi har diskuterat det här med minusgrader och temperaturangivelser under ett antal fikaraster den här säsongen. En del av oss säger att temperaturen går ner när det blir varmare (eftersom ”siffran” minskar: 10 är mindre än 25) medan andra säger att temperaturen går upp då det blir varmare. Själv håller jag stenhårt på att tempen går upp när det blir varmare, men det är intressant att andra säger tvärtom.

Vädret är en aldrig sinande källa till samtalsämne, speciellt som vi tycker olika. En del gillar värme, andra gillar kyla, och många gillar att ha ”lagom” kallt/varmt.

Jag har raderat den skitdåliga bok jag börjat lyssna på tidigare, och har nu en betydligt bättre bok i spelaren. Återstår bara att komma på vad jag ska laga till middag, som gör att jag måste skala/hacka/strimla riktigt mycket grönsaker riktigt länge – det bästa att göra medan jag lyssnar. Det går automatiskt, jag behöver inte tänka alls, utan kan koncentrera mig på boken helt och fullt. 😉

[tags]måndag, dagens outfit, kyla, temperatur, väder, Långt ifrån död, Peter James[/tags]