Allmänt, Foto

Vardagsrummet

Jag förstår att ni alla ivrigt väntat på bilder av ommöbleringen av vardagsrummet! Inte? Nå, ni slipper inte undan – här kommer de!

Mitt vardagsrum går i vinkel, det har från början varit två rum men föregående ägare har slagit ut väggen mellan dem.

Jag har inte gjort bortplocket som jag borde göra, det tar mer tid än jag räknat med att sortera allt smått & gott som dök upp i samband med att möblerna flyttades. Ni får helt enkelt se mellan fingrarna med allt skrot som är på fel platser.

Läshörnan har flyttat till hörnet mellan altandörren och öppna spisen (som jag inte eldar i, den är inte använd på många år och behöver provtryckas innan den används). Den lilla mattan på golvet visar var jag gömmer altandörren under vintern. På sommaren brukar jag sätta en gardinkappa i fönstret. Alla kuddar ska inte vara i fåtöljen, den ska gå att sitta i.

Så vrider jag kameran en aning och fotar skrivborden. Det stora med (den inte inkopplade) datorn på är mitt ordinarie skrivbord, det lilla med två stolar kommer från tömningen av farsans lägenhet när han bytte äldreboende. Visst är det gulligt! Vi hade inte hjärta att göra oss av med det, så jag låter det stå hos mig tills någon annan i släkten behöver det. Råttorna på golvet är bevis på madamens leklust. (Det rullar en orange pingpongboll någonstans i rummet också, men den fick jag inte med på bild.)

Ni såg hörnet av TV:n i föregående bild. Så här ser det ut där den står. Jag har bara två små bokhyllor i vardagsrummet, då jag även har tre stora (välfyllda) bokhyllor i sovrummet, där jag har de flesta böckerna. Det är bara de allra nyaste som landar här, på sin väg uppför trappan. Annars har jag CD-skivor och DVD-filmer i de här hyllorna.

Så här ser soffhörnan ut numera. Tidigare stod sofforna under fönstren där skrivborden nu står. Soffbordet Hol (som jag fortfarande inte stängt in några katter i även om tanken är lockande) har blivit avlastningsyta för telefonladdaren och modemet. Det stod tidigare och lekte skattkista under draperiet som hänger bredvid läsfåtöljen.

Som sagt, jag har ännu inte gått igenom allt efter möbelrockaden, men jag har åtminstone igång en dator. Och TV:n. Och gamlingen har hittat tillbaka till sin soffa. 😉 (Det är alltså inte en grå kudde på den rosa filten, det är en sovande katt.)

[tags]vardagsrum, möblering[/tags]

6 kommentarer på “Vardagsrummet”

 1. Kul med förändringar! I inredning alltså- allt annat ska vara samma – helst som förr… 😉
  Snygg grön matta! Är den ny?

  1. Tackar, tackar!

   Nej, mattan är inte ny. Det är en äkta IKEA-matta á ca 249:- som hängt med ett tag. (Den verkar ha försvunnit ur sortimentet.)

   Jag skulle behöva fler mattor. Du, som sett rummet IRL, kan lista ut att det är mycket golvyta mitt i rummet som inte syns på korten, där jag inte har annat än katthår. Kanske skulle tova en matta av det? 😉

 2. Snyggt! Vilka varma o härliga färger du har på väggarna! Blev lite nyfiken på den grå träbiten (?) som du har på väggen mellan dina ”databord”. Vad är det?

  1. Tack! Vad glad jag blir! 🙂

   Den grå träbiten är en ”strandplanka” eller vad jag ska kalla den, helt enkelt en träbit som spolats upp på havsstranden någonstans. Jag köpte den på en marknad för många år sedan, då den var dekorerad med diverse sidenblommor. Så småningom blev jag less blommorna och slet helt enkelt bort dem, då jag upptäckt att ”plankan” var snygg i sig själv. Så den hänger kvar!

Kommentarer är stängda.