Allmänt

Snömos

Både igår och idag har vädret varit varmt, dock betydligt varmare idag. Våren verkar vara här! 🙂

Det syns på gården, där det tinar fram mer och mer av grus och gräs. Det syns även på gatan, där spåren i snömoset liknar krondiken och den sedvanliga oceanen borta vid R:s gula hus brer ut sig… Ingen plog i sikte än (kl 20:25) så det lär få frysa i den här formen under natten, vilket gör att jag får väldigt besvärligt att ta mig ut från gården imorgon, oavsett om jag tar bilen eller inte. (Håll tummarna nu allihopa att det inte blir fryskallt inatt!)

Eftersom solen låg på rätt bra har jag suttit ute långa stunder på bron, med en bok i öronen, tills jag blev less. Då gick jag över till bästisgrannarna istället och hjälpte dem kolla på bilar som försökte ta sig fram efter gatan. En bil fastnade nästan i snömoset, men lyckades ta sig loss. En annan klättrade upp efter plogkarmen bredvid gatan, men tog sig ner igen. Ja, det är spännande nästan jämt! 😉

Det ironiska i det hela är att det precis efter den gatstump där jag bor som plogning och underhåll är sämst. Mellan två korsningar skiljer gatan markant ut sig från mängden – och jag bor mitt mellan de korsningarna. Varje vår – utan undantag – bildas ett nytt innanhav borta vid R, eftersom gatubrunnen där fryser igen så vattnet flödar ut över vägen istället. Gatan är så gott som torrlagd (välplogat under vintern) bortanför korsningarna, men här ligger all snö kvar vilket ger ännu mer vatten till det igenfrusna hålet.

Men jag ska inte klaga. Jag har – som sagt – inte varit längre än till grannarna på andra sidan gatan idag. Igår var det inte alls lika blött, och då passade jag på att handla. Annars har jag inte rört mig i (eller utanför) samhället på hela helgen. Bara tagit det lugnt och kokat en jätteladdning jättegod fisksoppa, som jag verkar få äta i flera dagar. (Ny ljudbok är så bra att skala & hacka & strimla grönsaker o dyl till!)

Idag lyckades jag med något jag inte lyckats med tidigare; jag satte mobilen i ”säkert läge” utan att veta hur… Antagligen kom jag åt något när jag flyttade den – och så var plötsligt alla mina nedladdade appar borta!?! Till slut – efter att ha provat alla möjliga olika alternativa knapp- och apptryckningar utan resultat – slog jag av den, och slog sedan på den igen medan jag höll andan. Jaaa! Det fungerade! Allt kom tillbaka (innan jag dog av syrebrist)!

UPDATE
Wow! 😯 Kl 20:58 kom en traktor för att ploga bort snömoset!

[tags]vår, snösmältning, smartphone[/tags]