Allmänt, Foto

Färdig

image

Till slut blev jag äntligen färdig med att rippa de CD-böcker jag lånat av min svägerska E, för mååånga månader sedan. Hon försäkrade mig att det inte var någon brådska med att lämna igen dem, och då blev de liggandes. De har legat och samlat damm (och katthår) länge och väl på mitt skrivbord, men nu tog jag itu med saken.

De flesta böckerna vara bara att rippa rakt av, men den sista boken i högen höll på att göra mig gråhårig. Jag försökte, försökte igen och provade ännu en gång. Till slut upptäckte jag att skivorna visserligen var numrerade i rätt ordning på etiketterna, men när jag stoppade skivorna i datorn så var inte mindre än tre (3) stycken döpta till ”CD 6”. Inte att undra på att saker och ting inte gick som jag ville!

Nå, jag har rippat skivorna en efter en, döpt om samtliga filer, och flyttat dem till en gemensam mapp. Nu ska de funka. Hoppas jag. Återstår bara att föra över boken till min MP3-spelare och höra vad som händer.

(För den som själv vill prova föra över böcker eller musik till MP3: jag använder den inbyggda Windows Media Player.)

UPDATE
Det fungerade alldeles utmärkt när MP3-filerna väl döpts om. De spelas i rätt ordning, vilket är en av grundförutsättningarna för att en ljudbok ska gå att lyssna på.

[tags]rippa CD till MP3, ljudböcker[/tags]