Allmänt, Foto

Sista shoppingrundan

Idag var sista shoppingrundan för den här gången. Jag har nu shoppat varenda dag sedan jag kom hit och ser fram emot att försöka få ner allt i väskorna. 😉

Morgondagen står det utflykt på schemat och lördag packar jag och åker hem. Därför kokar jag palt ikväll, då det var ett villkor för att få stanna här. Lite trixigt utan de maskiner jag är van vid, men paltsmet går att knåda ihop för hand också. Då känner jag när konsistensen är rätt.

Palt har ju inget recept. Jo, potatis, ägg, salt, vetemjöl blandas och kokas i saltat vatten. Jag har ingen aning om hur mycket av vardera, utan det går på känn.

Nu kokar vattnet! Åter till spisen!

UPDATE
Palten blev mycket lyckad! Alla åt och njöt, och det blev t o m några paltar över (för stekning vid ett senare tillfälle).

[tags]shopping, palt[/tags]