Allmänt

Mätt

Jag är fortfarande proppmätt efter middagen jag delade med sonen. (Det var något grillat med potatis & grönsallad.) Eftersom det är skittråkigt att laga – och äta – middag ensammen, så ringde jag efter honom.

Det är lite ensamt på soffan framför TV:n numera. Gamlingen brukade alltid ockupera mig så fort jag lade mig ned, men froppisen kommer bara då och då. Hon föredrar att sova i sängen. Däremot gillar hon att ligga ovanpå TV:n medan jag fortfarande är igång, som nu när jag sitter vid datorn. Jag kommer aldrig att kunna skaffa mig en platt-TV – var ska hon då ligga? Nog för att katter är fantastiska balanskonstnärer, men jag misstänker att TV:n skulle välta vid upphoppet…

Det blev så kallblåsigt idag att jag till slut tog ur myggfönstren – men bara här nere. Uppe i sovrummet sitter det fortfarande i och det tas inte ur i första taget. Jag sover så skönt när det är svalt! 🙂 Inatt har jag, för första gången på riktigt riktigt länge, sovit hela natten utan att ens vara upp på toaletten en enda gång.

Medan jag diskade den sedvanliga jättedisken, lyssnade jag på en bok jag hållit på med ett tag. Den är inte så jättespännande, men det kan förstås bero på att jag haft långa uppehåll i lyssnandet, och istället läst pocketböcker. Det, om något, är ”sommar” för mig: att sitta på ljugarbänken och läsa en pocket. En syssla jag kan ägna mig åt även under de veckor jag jobbar, förutsatt att det är fint väder på kvällarna. Och förutsatt att jag hittar några pocketar jag inte redan läst…

[tags]grillat, katter, svala nätter, pocketböcker[/tags]