Allmänt

Sovdags

Ikväll tänker jag för en gångs skull gå och lägga mig a) i sängen, inte på soffan, dessutom b) i rimlig tid, inte mitt i natten. Det är så klart en bra bok som lockar mig i säng så tidigt. 😉

Problemet är att jag har två bra böcker att vältra mig i sänghalmen med. En som jag lyssnar på, en som är i pocketformat. Svårt att välja vilken jag ska ägna mig åt, men jag tror jag börjar med pocketboken. Lite lättare att hitta var jag slutade senast, om jag somnar med näsan i den.

Ljudböcker är besvärligare att somna ifrån. Speciellt om jag då och då vaknar till, och mellan varven drömmer in lite egen handling i historien…! 😀 Det har blivit en del oväntade slut i böcker, som gjort att jag fått börja om med lyssnandet igen…

Det är lugnt och fridfullt här ikväll. Jag kan inte ens höra några trimmade mopeder eller basgången från någon som spelar bilstereo alldeles för högt, trots att jag har fönstren öppna (med myggnät* i, förstås). Grannens hund skäller då och då, oftast när någon annan hund promenerar förbi med husse eller matte i koppel, men den tystnar när rivalen försvunnit utom synhåll.

Det är ungefär det mest spännande som händer en vanlig tisdagkväll i Snigelland. En perfekt kväll att ligga i sängen och läsa! 😎

UPDATE
För övrigt har jag lagt upp en ny fråga att svara på i högerkolumnen. Sätt igång! 😉

[tags]läsa böcker, ljudbok, Huvudjägarna, Jo Nesbø, pocket, Alfahannen, Katarina Wennstam, fridfullt[/tags]

*) Mänsklighetens bästa uppfinning!