Allmänt

Typiskt

Under en tid har jag hört kluckande ljud från avloppssystemet, speciellt det i diskbänken. Allt har ändå fungerat som det ska: vattnet har runnit ut och kluckningarna har ibland hörts utan att jag själv spolat något (kanske grannarna?) på väldigt länge.

I morse försov jag mig 🙄 och rusade ner i källaren för att hämta en klänning som hängt på tork i några veckor. Hoppsan, det har visst tryckt upp vatten – med tillbehör – ur ett avlopp där nere! Hur mysigt som helst – eller kanske inte…

Vattnet hade i alla fall runnit tillbaka ner i avloppet, men lämnat en kleggig sörja efter sig över pannrumsgolvet. Jag bestämde mig för att ta hand om det någon annan dag (läs: ringa rörmokaren) och rusade vidare genom tvättstugan för att få tag på kläderna jag skulle ha på mig.

Där hittade jag nästa överraskning: madamen har tydligen spytt upp en stor hög kattmat (hon spyr när hon hetsäter) som låg där – och hade möglat… Som ni förstår går jag inte ner i källaren så ofta. Det får jag sota för nu. Kvällen är räddad; jag har en date med skurhink & Klorin.

Jäkla avlopp och jäkla katter! 👿

[tags]avlopp, kattspya, mögel, rötmånad[/tags]